Foto

Sepsi Sic Sf. Gheorghe de neoprit in grupele EuroCup Women

Campioana baschetului feminin romanesc ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe continua marsul triumfal din grupele EuroCup Women, gruparea pregatita de antrenorul Zoran Mikes reusind sa se impuna joi seara in fief-ul echipei turce Bursa Uludag Basketbol, cu scorul de 89-72, si se mentine astfel in pozitia de lider al Grupei E fara infrangere. In cadrul Grupei D, FCC UAV Arad a cedat miercuri seara pe teren propriu in fata gruparii poloneze VBW Arka Gdynia, cu scorul 63-72, si ramane fara victorie dupa trei runde.

In vreme ce intrecerile europene pentru echipele masculine au fost intrerupte datorita meciurilor din fereastra continentala dedicata nationalelor, reprezentatele baschetului feminin romanesc au continuat si in aceasta saptamana parcursul din EuroCup Women, editia 2022-2023, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe reusind sa obtina o noua victorie in Grupa E, in vreme ce FCC UAV Arad a inregistrat al treilea esec din cadrul Grupei D.

Campioana en-titre LNBF a continuat, joi seara, seria victoriilor din Grupa E, gruparea coordonata de antrenorul Zoran Mikes reusind sa se impuna clar pe terenul gruparii turce Bursa Uludag Basketbol, cu scorul de 72-89. Dornice sa-si continue marsul triumfal in Europa, baschetbalistele din Sf. Gheorghe au avut un prim sfert senzational, in care au obtinut o diferenta de 15 puncte, scor 29-14, si nu au mai cedat initiativa pana la final, anihiland cu succes incercarile disperate ale gazdelor de a reveni in joc. Astfel, in urma celei de-a treia victorii consecutive, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe se mentine in fotoliul de lider al Grupei E marindu-si considerabil sansele de accedere in fazele superioare ale EuroCup Women.

Cu o seara inainte, finalista LNBF, FCC UAV Arad a cedat pe teren propriu in fata echipei poloneze VBW Arka Gdynia, cu scorul de 63-72, la capatul unui meci nebun, in care reprezentanta noastra coordonata de antrenorul Bogdan Bulj a controlat jocul in primele doua sferturi si a condus la pauza cu 46-38, dar a cedat teren in partea a doua si a fost obligata in final sa se recunoasca invinsa. In urma acestui rezultat, FCC UAV Arad se afla pe locul 4 in Grupa D si are sanse minime sa avanseze in fazele superioare.

Grupa D
FCC UAV Arad  - VBW Arka Gdynia 63-72 (21-15, 25-23, 9-15, 8-19)
Statistica meci  - AICI

Grupa E
Bursa Uludag Basketbol - ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe 72-89 (14-29, 23-19, 18-17, 17-24)
Statistica meci  - AICI

Parteneri