Foto

Sepsi-SIC triumfa in Grupa E si se califica in play-off-ul EuroCup Women

Campioana Ligii Nationale de Baschet Feminin a incheiat cu un parcurs perfect faza grupelor din EuroCup Women. Sase victorii din tot atatea partide - acesta este palmaresul echipei Sepsi-SIC Sfantu Gheorghe in Grupa E a competitiei.

In cel mai recent joc, disputat la Sepsi Arena, gruparea covasneana a depasit net pe Bursa Uludag (Turcia), cu 92-58.

Rezultatele inregistrate de Sepsi-SIC in Grupa E au fost urmatoarele:

Sepsi-SIC - Elitzur Holon (ISR): 76-75 si 83-71
Sepsi-SIC - Nesibe Aydin (TUR): 70-56 si 80-71
Sepsi-SIC - Bursa Uludag (TUR): 89-72 si 92-58

Clasamentul final al Grupei E a fost urmatorul:

1. Sepsi-SIC Sfantu Gheorghe
2. Elitzur Holon
3. Nesibe Aydin
4. Bursa Uludag

Campioanele Romaniei vor evolua mai departe in primul tur al play-off-ului competitiei, care se va desfasura sub forma unei duble manse eliminatorii, pe 5 si 12 ianuarie 2023. Adversara echipei din Sfantu Gheorghe din faza urmatoare, conform tabloului anuntat de FIBA Europe, este gruparea belgiana Basket Namur Capitale.

In cadrul aceeasi competitie, FCC Baschet UAV Arad s-a clasat pe ultima pozitie in Grupa D, vicecampioanele LNBF reusind o singura victorie in sase meciuri, 87-50 cu gruparea poloneza Bydgoszcz.

 

Victorie de rasunet in Top 16 FIBA Europe Cup

Pe de alta parte, trei dintre reprezentantele baschetului masculin autohton continua si ele aventura din competitiile continentale intercluburi, CSM CSU ORadea si SCM U Craiova evoluand in prima runda din cadrul TOP 16 FIBA Europe Cup iar U-Banca Transilvania Cluj-Napoca in sezonul regular al EuroCup 7Days.

Asadar, chiar daca a jucat in deplasare, CSM CSU Oradea a reusit sa rastoarne toate calculele hartiei si a inregistrat un succes urias pe terenul cunoscutei grupari germane Brose Bamberg, cu scorul de 82-80 (24-19, 16-24, 25-18, 17-19), la capatul unui joc foarte echilibrat si cu multe oscilatii de scor, in care echipa pregatita de antrenorul Cristian Achim a gasit solutiile pe final pentru a inclina balanta victoriei in favoarea ei. Astfel, gruparea bihoreana continua seria jocurilor foarte bune de pe scena continentala si isi mareste sansele de a accede in faza superioara, intr-o grupa din care mai fac parte Keravnos BC (Cipru) si Anwil Wloclawek (Polonia).

Tot in FIBA Europe Cup, dupa evolutii deosebite care i-au adus si calificarea in Top 16, in premiera pentru istoria clubului, SCM U Craiova a cedat la mare lupta pe teren propriu in fata puternicei grupari portugheze FC Porto, cu scorul de 73-83 (26-18, 17-21, 12-21, 18-23). Dupa un debut furtunos, in care oltenii au controlat mare parte din joc pana la pauza, oaspetii au reusit la revenirea de la vestiare sa intoarca rezultatul si sa obtina o victorie importanta in economia calificarii dintr-o serie foarte puternica, din care mai fac parte Niners Chemnitz (Germania) si Cholet Basket (Franta).

In cadrul sezonului regular al EuroCup 7Days, campioana LNBM, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a cedat miercuri seara in fata gruparii ucrainiene Prometey Slobozhanske, cu scorul de 82-105 (27-28, 30-23, 15-28, 10-26), dupa un joc in care gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan a avut o prestatie deosebita pana la pauza, intrand la vestiare in avantaj, scor 57-51. La reluare, gazdele au controlat total jocul si s-au distantat pe tabela, reusind sa-si adjudece o victorie importanta care le mareste sperantele de calificare in faza superioara. Dupa primele opt runde ale sezonului regular, clujenii continua cursa de calificare din Conferinta A, ocupand locul 8, cu trei victorii si cinci infrangeri, in vreme ce Prometey Slobozhanske a urcat pe locul 5, avand o linie cu patru victorii si patru infrangeri.

Parteneri