Foto

Sport si multa voie buna la Noaptea BeActive si in Satul Sportiv din Bucuresti

Satul Sportiv și Noaptea #BeActive, organizate sambata, 23 septembrie, în Parcul Drumul Taberei, de Agenția Națională pentru Sport, Organism Național de Coordonare a Săptămânii Europene a Sportului 2022-2023 în România, alături de Primăria Sectorului 6, federațiile sportive naționale și partenerii publici și privați ai proiectului România Be Active, au fost un succes, deschizând seria evenimentelor acestei ediții a manifestării europene.

Startul oficial al Satului Sportiv a fost dat pe Scena #BeActive de doamna Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport. Alături s-au aflat președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, vicepreședintele ANS, Gabriel Toncean, precum și mari sportivi și ambasadori #BeActive: Monica Iagăr, Mihai Petre, Otilia Bădescu, Filip Ghiorghi, Lăcrămioara Perijoc, Claudia Nechita, Doina Ignat, Valeria Răcilă van Groningen, Veronica Cochela și Alina Dumitru.

După momentul festiv de pe scenă, Elisabeta Lipă și Mihai Covaliu au făcut un tur al atelierelor sportive, încurajând copiii să fie cât mai activi și să încerce cât mai multe sporturi, au făcut fotografii cu cei dornici să păstreze o amintire a întâlnirii și au felicitat federațiile sportive pentru implicare.

De-a lungul întregii zile, începând cu ora 10:00, Satul Sportiv a oferit vizitatorilor mici și mari demonstrații și activități de inițiere, în cadrul atelierelor susținute de federațiile naționale de Baschet, Scrimă, Bob și Sanie, Karting, Gimnastică, Dans sportiv, Tir cu arcul, Oină, Tenis de masă, Rugby, Judo, Oină, Airsoft, Haltere, Kaiac-Canoe, Culturism și Fitness, Volei, Badminton, Box, Canotaj, Șah, Sportul Pentru Toți, Lupte, Modelism și Wushu Kungfu, precum și de partenerii în proiect: Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București, RomaniaActive, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), Muzeul Fotbalului și Centrul Național de Formare Profesională a Antrenorilor.

Mii de vizitatori de toate vârstele au fost prezenți la eveniment și niciunul nu a plecat dezamăgit. 1000 de pașapoarte au fost distribuite către public, ștampilate pentru participare activă la atelierele organizate în parc și recompensate de organizatori și parteneri cu diplome, tricouri, șepci și rucsaci cu însemnele #BeActive, medalii, vouchere de cumpărături și smoothie-uri.

Iubitorii sportului au primit autografe și au făcut fotografii cu ambasadori BeActive prezenți la eveniment, iar sponsorii au avut grijă ca toți cei prezenți să-ți păstreze energia, oferind apă din belșug (Aqua Carpatica), smoothie-uri de fructe și legume (Edenia), vouchere de cumpărături (cora România), activări, sampling (Avon și Gold Nutrition), sticle de Vitamin Aqua și doze VitaminMix (Merlin Beverages) și multe altele.

Pe Scena BeActive, între orele 11:00 și 18:30, au susținut momente de show sportiv, prezentări și activări federațiile sportive naționale de Dans Sportiv, campioana absolută a reprezentațiilor, ca număr de sportivi implicați si bogăție a reprezentațiilor, Baschet, Oină, Canotaj, Kaiac-Canoe, Șah, Airsoft, Gimnastică, Rugby, Badminton, Lupte, Culturism și Fitness, Arte Marțiale, Scrimă, Bob și Sanie, Haltere, Atletism, Box, Wushu Kungfu si Tenis de Masă. Managerul general al Federatiei Romane de Baschet, Catalin Burlacu, a fost prezent la deschiderea oficiala a atelierelor de baschet prezente in Satul Sportiv din Parcul Drumul Taberei, insotit de mai multi reprezentanti ai FRB, precum si de sportivi si antrenori care au asigurat demonstratiile.

Noaptea #BeActive, spectacol sportiv cu activități demonstrative inedite și show de lumini, susținute pe scenă de federațiile sportive naționale și de partenerii proiectului, a debutat cu urcarea pe scenă a managerului proiectului România BeActive, Anca Ionescu (Agenția Națională pentru Sport), și a primarului sectorului 6, Ciprian Ciucu, care au adresat publicului câte un scurt discurs privind evenimentul și importanța mișcării fizice și a vieții active. Moderator al evenimentului a fost Alina Alexoi, jurnalist sportiv, care a oferit celor prezenți informații valoroase cu privire la performanțele sportului românesc.

Au fost prezente pe scenă federațiile sportive naționale de Dans Sportiv, Gimnastică, Box, Culturism și Fitness, Wushu Kungfu și Lupte, iar atmosfera a fost completată cu un spectacol incendiar de lasere.

Parteneri