Foto

Start de sezon in conferintele LNBM GETICA 95

Cele mai valoroase echipe din baschetul masculin romanesc vor intra in acest week-end in focurile sezonului regular din Liga Nationala de Baschet Masculin Getica 95, urmand sa evolueze in cadrul etapei inaugurale. Toate meciurile din LNBM GETICA 95 pot fi urmarite live pe canalul de youtube FRB TV iar incepand de saptamana viitoare vor fi transmise si pe DIGI SPORT si PRIMA SPORT.

In vreme ce finalistele sezonului trecut, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea vor intra pe parchet, conform programului, abia din etapa a doua a sezonului regular al LNBM GETICA 95, in acest week-end este programata sa se desfasoare runda inaugurala. Astfel, cu un nou sponsor principal, caravana celor 18 echipe din LNBM GETICA 95 porneste la drum dupa acelasi sistem ca anul trecut, prima runda fiind deschisa de disputa dintre SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timisoara si CSM Galati, vineri, de la ora 19:45. Sambata dupa-amiaza sunt programate alte patru dispute interesante, Rapid Bucuresti primind replica nou promovatei CSM Corona Brasov, de la ora 18:00, ora care a fost anuntata si pentru inceperea unei alte dispute, CSM Constanta cu CSM Tg. Mures. Un duel interesant va fi si intre FC Arges Pitesti si CSM Petrolul Ploiesti, tot de la ora 18:00, in vreme ce Dinamo Bucuresti isi va masura fortele pe teren propriu cu CSM Tg. Jiu, de la ora 18:30. Prima runda continua duminica, CSO Voluntari, revenita recent in tara dupa ce a jucat in deschiderea European North Basketball League, urmand sa primeasca de la ora 18:30 vizita echipei ABC Laguna Bucuresti. Runda se va incheia luni seara, la Sibiu, acolo unde BC CSU va da piept cu nou promovata CS Valcea 1924 Rm. Valcea, de la ora 19:00. Partida SCM U Craiova - CSM 2007 Focsani a fost amanata.

Asa cum v-am obisnuit deja din sezoanele anterioare, toate meciurile din LNBM GETICA 95 vor putea fi urmarite live pe canalul de youtube FRB TV. Totodata, incepand de saptamana viitoare, partenerul traditional RCS&RDS va intra din nou in casele fanilor baschetului, DIGI SPORT urmand sa transmita in direct partide din cadrul LNBM GETICA 95, acestea urmand sa fie preluate si de PRIMA SPORT.

Programul, rezultatele, statisticile si alte informatii despre loturile celor 18 echipe pot fi vizualizate AICI

Reamintim ca, in sezonul 2023-2024, LNBM Getica 95 are la start 18 echipe: U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea, BC CSU Sibiu, Rapid Bucureşti, CSO Voluntari, SCM U Craiova, SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timişoara, FC Argeş Piteşti, Dinamo Bucureşti, CSM Constanţa, CSM Tg. Mureş, CSM Tg. Jiu, CSM Petrolul Baschet Ploieşti, CSM Galaţi, CSM 2007 Focşani, Laguna Bucureşti, CSM Corona Braşov şi CS Vâlcea 1924 Rm. Vâlcea.

Cele 18 echipe din LNBM Getica 95 iși vor disputa supremația națională într-un format competițional care cuprinde, în prima fază, doua conferinte de 9 echipe iar din faza a doua vor continua cu lupta în Top 10 și ulterior in tradiționalul Play-off, in vreme ce echipele clasate pe locurile 11-18 se vor lupta pentru evitarea retrogradarii in Liga 1, in acest sezon urmand sa paraseasca prima scena baschetbalistica nu mai putin de 4 echipe.

Parteneri