Foto

Start in Campionatul National U12 outdoor de la Costinesti

Baza sportiva BTT Costinesti va gazdui in perioada 1-4 iulie intrecerile Campionatului National U12 in aer liber, masculin si feminin, editia 2023. In competitia feminina sunt prezente la start sapte echipe, distribuite in doua grupe, in vreme ce intrecerea masculina se va da intre 11 echipe, care se vor confrunta in prima faza in trei grupe. Finalele celor doua competitii dedicate sportivilor de pana la 12 ani sunt programate in data de 4 iulie. Meciurile programate sa se dispute pe Terenul 1 din baza BTT Costinesti sunt transmise in direct pe canalul oficial FRB TV.

Dupa doua saptamani de baschet, in care statiunea de tineret Costinesti a gazduit Competitiile Sportive Nationale de babybaschet si minibaschet, cu un record deosebit de participare (peste 4.500 de copii si antrenori prezenti pe cele 17 terenuri special amenajate), sambata la pranz s-a realizat o noua predare de stafeta intre competitori. Astfel, de astazi, a venit randul celor mai puternice echipe de micuti baschetbalisti cu varste de pana la 12 ani sa-si dispute suprematia nationala, in jurul orelor 17, pe baza sportiva BTT auzindu-se primul fluier din cadrul Campionatelor Nationale U12 in aer liber, editia 2023. Cu 18 echipe prezente la start, dintre care 7 echipe concureaza in intrecerea feminina iar celelalte in competitia masculina, CN U12 outdoor a lansat o noua provocare, tobele, trompetele si indemnurile fanilor rasunand din nou pe terenurile de la malurile marii.

Conform sistemului competitional, in prima faza a competitiei feminine cele sapte echipe vor evolua in doua serii, dupa cum urmeaza:
Grupa 1 – LPS Alba Iulia, ACS Dan Dacian Bucuresti, ACS Genial Baschet 22 Bucuresti si LT Lucian Blaga Reghin
Grupa 2 – CSS Sibiu, ABC Leii Bucuresti si ACS Smart Basketball Team Cluj-Napoca
Dupa disputarea meciurilor din prima faza, cele mai bine doua clasate din ambele grupe continua drumul spre mult ravnitul trofeu, jucand incrucisat in semifinale si ulterior in finalele de marti dimineata.

Pe de alta parte, in prima faza a competitiei similare masculine cele 11 echipe vor evolua in trei serii, dupa cum urmeaza:
Grupa 1 – U-BT Cluj-Napoca, ACS Dan Dacian Bucuresti, ABC Leii Bucuresti si Primo MegaBall Pitesti
Grupa 2 – ABC Laguna Bucuresti, CSM CSU Oradea, CSM Ploiesti si CSM Sighetu Marmatiei
Grupa 3 – ABC Slam Bucuresti, Alpha Sport Team Sibiu si CSA Steaua
Cele mai valoroase opt echipe vor avansa in sferturile de finala, urmand sa continue lupta spre podium in fazele eliminatorii care incep de luni dimineata.

Toate meciurile programate pe Terenul 1 din baza BTT Costinesti vor fi transmise in direct pe platforma oficiala de youtube FRB TV.
Programul meciurilor, rezultate si clasamente actualizate se gasesc pe paginile dedicate U12 de pe site-ul oficial al FRB.

Parteneri