Foto

Start in circuitul national de baschet 3x3 outdoor

Federatia Romana de Baschet anunta ca turneele organizate de partenerul Sport Arena fac parte din Campionatul National de baschet 3x3 outdoor iar cluburile afiliate la Federația Romana de Baschet se pot inscrie in Campionatul National de baschet 3x3 outdoor urmand regulamentul partenerului Sport Arena. Sezonul 2023 al circuitului de baschet 3×3 Sport Arena Streetball va debuta cu turneul inaugural, programat sa se desfasoare in perioada 12-14 mai, in baza sportiva Poli Arena din incinta Universitatii Politehnica Bucuresti.

La Open Feminin, care aduna la start 7 echipe, campioana en-titre, CSM CSU Constanta, revine in circuit intr-o formula usor diferita. Anisia Croitoru si Mihaela Panait alaturandu-se campioanelor de anul trecut Ecaterina Armanu si Bianca Fota. Gruparea din Constanta va juca in cadrul Grupei A, impotriva unor echipe cu traditie in circuit, CSU UVT SCM Timisoara si Stiinta Bucuresti. In Grupa B au fost repartizate patru echipe, Agro Squad, pentru care vor lupta experimentatele Sonia Ursu, Gabriela Irimia, Maria Militaru si Teodora Neagu. urmand sa se confrunte pe terenul din Politehnica cu echipele CS Valcea 1924, Sportul Studentesc si Gheparzii Revismed.
La Open Masculin au confirmat prezenta la start 24 de echipe, impartite in opt grupe, printre care se numara si marile rivale CSM CSU Constanta si Stiinta Bucuresti, dar si CSU Pitesti, care emite pretentii prin jucatori consacrati, precum Chitu si Coconea, dar si prin Seung Jun Lee, sportiv care a participat in World Tour si a reprezentat Corea de Sud la Campionatul Mondial.

Mai multe informatii despre programul primului turneu SAS, categoriile si rezultatele inregistrate – vezi AICI

Parteneri