Foto

TEAM ROMANIA A PLECAT LA FOTE 2023 DE LA MARIBOR

Delegatia TEAM ROMANIA a plecat astazi spre Maribor, gazda celei de-a XVII-a editii a Festivalului Olimpic de Vara al Tineretului European, printre tricolori numarandu-se si componentii nationalelor de baschet 3x3. Astfel, in premiera, baschetul romanesc va fi reprezentat in cadrul turneelor de baschet 3x3 de la FOTE 2023, turnee care au fost introduse pentru prima data la intrecerile dedicate tineretului european. In competitia feminina, Romania va juca in formula Bara Nemeth BEATA, Ioana DAVID, Agnes ZANE si Maria STANESCU in cadrul Grupei C, alaturi de Polonia, Lituania si Ungaria, in vreme ce in intrecerea masculina, Romania va evolua in formula Albert BUZATU, Robert Andrei SPOITORU, David DAMIAN si Lehel SZABO in cadrul Grupei B, alaturi de Franta, Estonia si Tarile de Jos.  

La mai putin de 24 de ore dupa prezentarea oficiala de la Izvorani a TEAM ROMANIA, delegatia tricolora a plecat astazi spre localitatea slovena Maribor, unde va participa incepand din 24 iulie in cadrul celei de-a XVII-a editii a Festivalului Olimpic de Vara al Tineretului European. Din delegatia tricolora care a plecat spre Slovenia fac parte, in premiera, si componentii celor doua nationale de baschet 3x3 care ne vor reprezenta la FOTE 2023, ca urmare a introducerii noii discipline olimpice si in calendarul competitional al intrecerilor dedicate tineretului de pe Batranul Continent. Astfel, la prima editie a turneelor de baschet 3x3 din cadrul FOTE 2023, Romania va fi reprezentata, in perioada 25 – 28 iulie, in ambele competitii, la startul intrecerilor de baschet 3x3 de la Maribor fiind prezente, gratie punctajului din ierarhia FIBA 3x3, urmatoarele echipe nationale:
Masculin – Germania, Estonia, Letonia, Franta, Slovenia, Serbia, Ucraina, Lituania, Romania, Polonia, Elvetia, Portugalia, Grecia, Olanda, Georgia si Belgia.
Feminin – Germania, Franta, Polonia, Lituania, Ucraina, Letonia, Estonia, Suedia, Spania, Romania, Olanda, Portugalia, Slovenia, Ungaria, Elvetia si Israel

Conform organizatorilor FOTE 2023, intrecerile de baschet 3x3 se vor desfasura pe durata a patru zile iar cele 16 echipe din turneul masculin si cele 16 echipe din turneul feminin se vor confrunta intr-un sistem competitional realizat de FIBA 3x3, cu o prima faza care are 4 grupe de cate 4 echipe. In primele zile sunt programate meciurile din faza grupelor, urmate in data de 28 iulie de meciurile eliminatorii, de la sferturi de finala si pina la marile finale.
In competitia feminina, Romania va juca in formula Bara Nemeth BEATA, Ioana DAVID, Agnes ZANE si Maria STANESCU in cadrul Grupei C, alaturi de Polonia, Lituania si Ungaria, iar in competitia similara masculina nationala noastra va fi formata din Albert BUZATU, Robert Andrei SPOITORU, David DAMIAN si Lehel SZABO si se va confrunta in cadrul Grupei B, cu selectionatele similare ale Frantei, Estoniei si Tarilor de Jos.Tricolorii vor fi sustinuti din tribune de coordonatorul 3x3, Ancuta Stoenescu.

Mai jos gasiti componenta grupelor din prima faza a turneelor 3x3 FOTE 2023:

Feminin
• Grupa A - Germania, Spania, Letonia, Elvetia
• Grupa B - Ucraina, Olanda, Portugalia, Israel
• Grupa C - Polonia, Lituania, Romania, Ungaria
• Grupa D - Franța, Suedia, Estonia, Slovenia

Masculin
• Grupa A -  Germania, Polonia, Ucraina Georgia;
• Grupa B - Estonia, Franța, ROMÂNIA, Olanda
• Grupa C - Letonia, Elveția, Serbia, Grecia
• Grupa D - Lituania, Slovenia, Portugalia, Belgia

Conform programului oficial, echipa feminina a Romaniei va intra in focurile FOTE 2023 din 25 iulie, intalnind Ungaria si Lituania, iar in 27 iulie va evolua impotriva Lituaniei. In competitia similara masculina, Romania va urca pe scena europaean in 26 iulie, impotriva Tarilor de Jos si Frantei, iar o zi mai tarziu se va confrunta cu Estonia.

Programul complet al FOTE 2023 precum si alte informatii - AICI

Parteneri