Foto

Trei echipe romanesti in grupele FIBA Europe Cup

Baschetul masculin romanesc va fi reprezentat de trei echipe in grupele FIBA Europe Cup, sezonul 2022-2023, dupa ce SCM U Craiova a reusit performanta de a trece de toate furcile caudine din tururile preliminare si a acces din postura de lucky-loser in sezonul regular al intrecerii continentale intercluburi derulata sub egida FIBA. Astfel, SCM U Craiova se alatura CSO Voluntari in grupa H, in vreme ce CSM CSU Oradea va evolua in grupa E din prima faza a FIBA Europe Cup.

SCM U Craiova a realizat o performanta istorica si a devenit cea de-a treia echipa romaneasca prezenta in grupele FIBA Europe Cup, sezonul 2022-2023, dupa ce gruparea din Banie a cedat in finala turneului preliminar din Lituania in fata puternicei echipe estoniene BC Kalev/Cramo, cu scorul de 79-84, dar s-a calificat din postura de cel mai bun lucky-loser pe tabloul principal al competitiei continentale intercluburi.

Echipa pregătita de antrenorul Vitaly Stepanovski a fost repartizata in Grupa H, urmand sa evolueze intr-o serie in care se mai afla detinatoarea Cupei Romaniei, CSO Voluntari, precum si gruparile Hakro Merlins Crailsheim (Germania) si Norrkoping Dolphins (Suedia). Interesant de remarcat faptul ca in chiar prima etapa din aceasta grupa este programat un duel romanesc, CSO Voluntari si SCM U Craiova urmand sa se confrunte in Banie. Totodata, CSM CSU Oradea va juca in cadrul Grupei E, alaturi de Kangoeroes Mechelen (Belgia), Cholet Basket (Franta) si Rilski Sportist (Bulgaria), echipa pregatita de antrenorul Cristian Achim urmand sa se deplaseze in Franta in runda inaugurala.
Startul sezonului regular din FIBA Europe Cup este programat pentru data de 12.10.2022, iar la finalul meciurilor din aceasta faza, primele doua clasate din fiecare grupa vor accede in TOP 16.

Parteneri