Foto

Tricolorii premiati pentru rezultatele obtinute la Gimnaziada din Normandia

Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, i-a recompensat pe toti sportivii romani care au obtinut rezultate deosebite in cadrul Gimnaziadei din Normandia, eveniment la care si baschetul romanesc a fost reprezentat in cadrul turneelor de baschet 3x3. La festivitatea care a avut loc la Biblioteca Centrala Universitara au participat si antrenorii Loredana si Robert Munteanu, precum si presedintele FRB, Carmen Tocala, directorul FSSU, Claudia Georgescu, si coordonatorul Departamentului 3x3, Ancuta Stoenescu.
Echipa feminina a Romaniei s-a clasat pe locul 6 in cadrul turneului care s-a desfasurat la Le Havre, Seine-Maritime, in perioada 6-10 mai, tricolorele fiind recompensate de ministrul Educatiei pentru performanta realizata. Echipa tricolora a fost formata din Greta Nemes, Daria Tanase, Karina Munteanu si Daria Iordachescu, si a trecut de faza grupelor, inregistrand o victorie in fata Chile (scor 13-10) si o infrangere cu Slovenia (scor 4-14), dupa care a fost invinsa in sferturile de finala de selectionata similara a Serbiei, cu 6-10. In meciurile pentru locurile 5-8, Romania a mai obtinut o victorie, scor 15-13 cu Uganda, si a fost depasita de Ucraina, scor 9-21, astfel ca tricolorele au obtinut in final locul 6 in cadrul turneului IFS Gymnasiades Normandy 2022, la startul competitiei din Franta fiind prezente 15 echipe nationale.
In competitia similara masculina, Romania a fost reprezentata de George Angelian, Robert Patraru, Razvan Garz si Alex Tache Fuerea si s-a clasat pe locul 13 din 17 tari participante. In faza grupelor, Romania a disputat patru meciuri in Grupa A, obtinand o victorie, scor 20-12 cu Uganda, si trei infrangeri, 10-11 cu Bulgaria, 12-17 cu Iordania si 15-16 cu Kazahstan, astfel ca nu a avansat in sferturile de finala.

Parteneri