Foto

Tricolorii U16 se pregatesc in Grecia sub bagheta antrenorului Papamakarious

Reprezentativa masculina U16 a Romaniei a inceput programul de pregatire in vederea unei cat mai bune participari la intrecerile continentale dedicate sportivilor nascuti 2006 si mai mici, FIBA U16 European Championship, Division B, urmand sa se desfasoare la Sofia, in perioada 12-20 august 2022.

Staff-ul tehnic coordonat de antrenorul principal Emmanouil ”Manolis” Papamakarios a sunat deja adunarea pentru inceperea pregatirilor cu 23 de sportivi din intreaga tara si dupa o perioada petrecuta in baza olimpica de la Izvorani a fost anuntata componenta lotului largit care va continua antrenamentele in cadrul stagiului din Grecia. Astfel, dupa ce au efectuat vizita medicala la INMS Bucuresti, tinerii tricolori s-au antrenat in baza olimpica Sydney 2000 de la Izvorani iar in cursul zilei de marti au plecat spre insula Limnos (Grecia), lotul tricolor avand in componenta 18 de sportivi. Din nefericire, antrenorii lotului s-au confruntat si cu unele probleme medicale in randul jucatorilor inalti (extreme de forta si pivoti), astfel ca selectia pentru stabilirea lotului largit de 18 sportivi nu a fost deloc usoara. Incepand cu 21 iunie, componentii nationalei U16 au plecat spre Grecia pentru un stagiu de pregatire fizica imbinat si cu antrenamente de perfectionare in sala derulate sub bagheta antrenorului Papamakarios iar dupa doua saptamani vor reveni in tara, unde vor continua planul de pregatire pana la startul turneului final european. Dar iata si componenta lotului largit U16 al Romaniei care se afla in Grecia, cu precizarea ca unii dintre sportivii care au ramas in tara sunt accidentati:
Roberto KRUPA (BC CSU Sibiu)
Andrei MIREA (CSU Stiinta Slam Bucuresti)
David ORBULESCU (CSU Stiinta Slam Bucuresti)
Matei PUICU (CSU Stiinta Slam Bucuresti)
Alexandru BOGDAN (CSU ASE Bucuresti)
Fabritio NEAGU (CSS 5 Bucuresti)
Alin VLADIMIRESCU (CSU ASE Bucuresti)
Serban JELES (CSU ASE Bucuresti)
Rares TRANDAFIR (U-BT Cluj-Napoca)
David FANTANA (U-BT Cluj-Napoca)
Mihnea VLAICU (CSU Stiinta Slam Bucuresti)
Serban HORGA (SCM Timisoara)
Denis BADALAU (U-BT Cluj-Napoca)
Akos SZENTKUTI (U-BT Cluj-Napoca)
Tudor DANIS (CSU ASE Bucuresti)
Codrut DINU (CSM Ploiesti)
Dragos PARAU (CSU ASE Bucuresti)
Mihnea ILIE (CSU ASE Bucuresti)

Asa cum v-am anuntat, staff-ul tehnic al echipei nationale U16 a Romaniei este format din Manolis Papamakarios (antrenor principal), David Karsai si Paula Nica (antrenori secunzi), Emilia Anghel (preparator fizic). Responsabil din partea FRB, secretarul general adjunct Liviu Puicu.

Dupa antreamentele din Grecia, nationala U16 a Romaniei se va pregati in mai multe stagii de pregatire programate in tara si isi va verifica potentialul in mai multe meciuri de verificare sustinute in compania selectionatelor Luxemburg (7-10 iulie), Portugaliei (21-25 iulie) si Greciei (4-7 august). De la Thessaloniki, tricolorii vor pleca spre Sofia pentru o scurta acomodare cu arenele care vor gazdui meciurile turneului continental, iar din data de 12 august vor evolua in cadrul Grupei D de la FIBA U16 European Championship, Division B, jucand in prima faza impotriva selectionatelor similare ale Germaniei, Ucrainei, Finlandei, Irlandei si Slovaciei.

Parteneri