Foto

Tur de forta prin tara pentru presedintele FRB

In pragul Sarbatorilor de Iarna, presedintele FRB, Carmen Tocala, realizeaza un adevarat tur de forta prin mai multe localitati din tara, din dorinta de a demara procesul de reforma adminisrativa FRB prin infiintarea primelor sucursale regionale, dar si de a supraveghea actiunile de selectie nationala si pregatire pentru viitoarele loturi nationale ”under” 16.

Asfel, dupa ce saptamana trecuta a fost la Sf. Gheorghe pentru a discuta cu oficialitatile locale si cu repezentantii ACS Sepsi Sic despre sucursala regionala FRB (n.n. – sucursala va avea sediul in Sf. Gheorghe si va cuprinde judetele Covasna, Harghita, Bacau si Neamt), la inceputul acestei saptamani, presedintele FRB a fost prezenta, marti si miercuri, in municipiul Targoviste, acolo unde a inceput sub coordonarea antrenorilor Claudiu Fometescu si Alin Saftel cantonamentul de selectie nationala si pregatire pentru sportivii nascuti 2007, in vederea realizarii unui lot national competitiv care va participa anul viitor la intrecerile FIBA U16 European Championship, Division B, Pitesti 2023.

Prima sucursala regionala FRB va avea sediul la Focsani
De la Targoviste, Carmen Tocala a plecat insotita de Marius Toma si Ioan Constantin direct spre Focsani, unde erau programate miercuri intalniri cu reprezentantii administratiei locale, in vederea infiintarii primei sucursale regionale FRB. Sediul acestei prime sucursale regionale FRB, care va sprijini si coordona activitatea baschetbalistica din judetele Vrancea, Braila, Buzau, Galati si un raion din Republica Moldova, va fi in municipiul Focsani, aceasta urmand sa fie condusa de directorul LPS Focsani, Mihai Petrut, iar Ioan Constantin va fi directorul acestei sucursale regionale din partea FRB. Reamintim ca, in conformitate cu Strategia FRB prezentata de presedintele Carmen Tocala pentru mandatul 2021-2025, care tine cont de pilonii Strategiei ”One FBA”, reforma administrativa vizeaza si infiintarea a 11 sucursale regionale ale Federatiei Romane de Baschet, aprobate de Adunarea Generala din 2022, iar prima dintre acestea urmeaza sa aiba sediul la Focsani.

In planul de activitati al presedintelui FRB pentru zilele urmatoare mai este programata si o vizita la Pitesti, unde a demarat cantonamentul de selectie nationala si pregatire pentru sportivele nascute 2007 sub coodonarea Svetlanei Simon, in vederea realizarii unui lot national competitiv care va participa anul viitor la intrecerile FIBA U16 Women European Championship, Division B.

Parteneri