Foto

Turneele Finale ale Campionatului National U12 4x4, indoor, au inceput la Targoviste

Prima editie a Campionatului National U12 de baschet 4x4, indoor, proiect competitional pilot FIBA Mini Basketball Convention initiat din acest sezon de Federatia Romana de Baschet, a ajuns la ultima faza, meciurile Turneelor Finale desfasurandu-se incepand de vineri diminneata la Targoviste, in salile de sport ale ”CSS Prof. Ioan Valerian” si ”Scolii gimnaziale Matei Basarab”. In urma rezultatelor obtinute in prima faza a intrecerii nationale dedicate sportivilor de pana la 12 ani, s-au calificat la Turneele Finale de la Targoviste cele mai valoroase opt echipe din intreaga tara, atat la masculin, cat si la feminin, acestea urmand sa se confrunte vineri, sambata si duminica pentru suprematiile nationale.

In intrecerea feminina, participantele din fazele finale au fost distribuite in doua serii (Grupa A – ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti, LPS Alba Iulia, ACS KSE Tg. Secuiesc si CSS Craiova; Grupa B – CSS Sf. Gheorghe, ACS NBS Cluj-Napoca, ABC Laguna Bucuresti si CSM Bucuresti), toate meciurile din faza inaugurala urmand sa se joace in Sala Scolii Gimnaziale Matei Basarab dupa un program care se afla afisat pe pagina dedicata competitiei – vezi AICI

In competitia similara masculina, cele opt echipe calificate in fazele finale au fost impartite in doua serii (Grupa A – ACS Wildcats Baia Mare, CSM Ploiesti, CSS Targoviste Tonika si Axiopolis Cernavoda; Grupa B – ABC Slam Bucuresti, ACS Petras Neamt Piatra Neamt, ABC Laguna Alb Bucuresti si ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti), toate meciurile din faza inaugurala urmand sa se joace in Sala CSS Prof. Ioan Valerian dupa un program care se afla afisat pe pagina dedicata competitiei – vezi AICI

Conform regulamentului specific, dupa disputarea meciurilor din prima faza, primele doua clasate din fiecare serie avanseaza in semifinale si vor continua lupta pentru medalii incepand de sambata dupa-amiaza in Sala de Sport CSS Prof. Ioan Valerian, partidele semifinale si finale urmand sa fie transmise in direct pe canalul oficial de youtube FRB TV. Meciurile din grupe se disputa vineri si sambata dimineata, iar sambata seara sunt programate semifinalele si meciurile pentru locurile 5-8 iar duminica vor avea loc ultimele confruntari pentru definitivarea clasamentelor finale.

Mai multe explicatii ale regulilor competitiei - AICI

Reamintim ca Federatia Romana de Baschet suporta toate cheltuielile legate atat de arbitraje, cat si cele referitoare la cazarea si masa tuturor echipelor participante.

Totodata, pentru asigurarea bunei desfasurari a meciurilor din cadrul Turneelor Finale sunt prezenti la Targoviste toti reprezentantii Departamentului Tehnic al Federatiei Romane de Baschet, precum si secretarii generali-adjuncti FRB, Svetlana Simion si Liviu Puicu, dar si managerul general FRB, Catalin Burlacu.

Federatia Romana de Baschet a introdus in acest sezon, drept proiect-pilot al FIBA Mini Basketball Convention, Campionatul National U12 4x4, indoor, cu participarea a 24 de echipe la masculin si 12 echipe la feminin. In prima faza, echipele din fiecare grupa (formata pe criterii geografice) s-au intrecut in cadrul unui turneu care a avut loc in finalul lunii octombrie, in care s-a jucat dupa sistemul fiecare cu fiecare (tur-retur). Echipele clasate pe primele locuri in grupe s-au calificat la Turneul Final care se desfasoara la Targoviste.

Parteneri