Foto

U-Banca Transilvania a castigat SuperCupa Romaniei, editia 2022

Echipa U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a cucerit SuperCupa Romaniei, editia 2022, dupa ce a dispus in aceasta seara de rivala CSO Voluntari, cu scorul de 78-76 (22-21, 22-10, 14-16, 20-29), la capatul unei partide spectaculoase, in care invingatorii au intrat atat in posesia mult ravnitului trofeu, cat si a unui cec de 5.000 de euro oferit de partenerul Mozzart Bet. La festivitatea de premiere, internationalul roman Patrick Richard a primit trofeul MVP din partea managerului general FRB Catalin Burlacu.

Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti a gazduit, in aceasta seara, in prologul sezonului competitional 2022-2023, confruntarea dintre marile rivale U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si CSO Voluntari, contand pentru Supercupa Romaniei, editia 2022. O intalnire de cinci stele intre doua echipe care si-au castigat dreptul de a participa si in cupele europene, in care campionii LNBM s-au reintalnit pe teren cu detinatorii Cupei Romaniei in lupta pentru ultimul trofeu national acordat in cadrul sezonului 2020-2021.

Cu trupe serios intarite fata de sezonul precedent, cele doua grupari s-au tatonat reciproc in prima parte a jocului, astfel ca echilibrul s-a mentinut constant pe tabela, desi CSO Voluntari a tot cautat sa se distanteze fiind ceva mai pragmatica pe faza ofensiva (scor 4-9 in min. 4, scor 14-17 in min. 8). Finalul secventei a apartinut, insa, baschetbalistilor pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan, care au recuperat din handicap si au preluat conducerea, inchizand sfertul in avantaj, scor 22-21. Cu internationalii Tohatan si Torok in forma, gruparea pregatita de Sasa Ocokoljic cauta sa preia din nou initiativa in debutul celui de-al doilea sfert, insa clujenii riposteaza prompt prin Richard, Taylor si Kuti si se desprind la 32-26 in minutul 14. Ilfovenii incearca sa stranga mai mult in defensiva si sa inchida culoarele, dar finalul apartine tot campioanei LNBM, care se desprinde mai intai la 42-31 in minutul 18 iar ulterior ingheata tabela la finalul primelor 20 de minute la scorul de 44-31.

La reluare, CSO Voluntari intra mai decisa pe teren si incearca sa recupereze pas cu pas, scor 45-35 min. 22 si 49-43 min. 25, gratie unei defensive mult mai ermetice si a unor actiuni ofensive parafate pe rand de Torok, Gotcher si Thompson, fortandu-l astfel pe antrenorul Mihai Silvasan sa ceara timp de odihna. Jocul se incinge si cele doua combatante ofera un real spectacol baschetbalistic, asistenta aclamand la scena deschisa reusitele de pe teren. Guzman arunca tribunele in aer cu un slam-dunk de zile mari si clujenii refac din nou diferenta, scor 58-45, fiind randul antrenorului Sasa Ocokoljic sa-si cheme elevii la banca. Vasiliauskas gaseste repede drumul spre cos, secundele par a se scurge cu repeziciune, astfel ca sfertul al treilea se incheie cu scorul de 58-47. Ultima secventa a partidei incepe intr-un ritm la fel de alert, Tohatan, Gotcher si Moore fac ca scorul sa se stranga la 62-57 in minutul 34, dar acelasi Richard reactioneaza cu doua reusite de la mare distanta si reface diferenta un minut mai tarziu, scor 68-58. Echipele dau totul pe teren, Gotcher pare de neoprit iar scorul se strange din nou si devine 70-65 in minutul 38. Ultimele secvente aduc mai multi jucatori la linia de libere, Gotcher marcheaza de la mare distanta pentru 77-76 cand mai erau doar cateva secunde de joc iar brazilianul Simoes stabileste scorul final, 78-76, in favoarea U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, spre bucuria fanilor imbracati in negru si alb.

Imediat dupa finalul partidei, internationalul roman Patrick Richard a fost nominalizat ca MVP, primind de la managerul general FRB Catalin Burlacu la festivitatea de premiere trofeul acordat celui mai bun jucator de la invingatori, cu o linie statistica in care a bifat 15 puncte (4x3), 3 recuperari, 5 pase decisive, 3 interceptii si un indice de eficienta de 21.

Reprezentantul Mozzart Bet, Stevcho Blazheski, a oferit din partea noului partener al FRB un cec de 5.000 de euro pentru echipa invingatoare iar secretarul general FRB Dan Berceanu i-a inmanat capitanului Patrick Richard trofeul pentru castigarea SuperCupei Romaniei, editia 2022.

Parteneri