Foto

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a cucerit laurii CN U13, sezonul 2022-2023

Echipa masculina U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a cucerit titlul de campioana nationala a categoriei U13, dupa ce s-a impus, duminica, in Sala CSS Ioan Valerian din Targoviste, in ultimul act al Turneului Final al CN U13, masculin, editia 2022-2023, in fata rivalei ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti, cu scorul de 96-69. In finala mica, gruparea Dinamo CSS 6 Bucuresti a reusit sa castige confruntarea cu ABC Laguna Alb Bucuresti, cu scorul de 73-63, si si-a adjudecat astfel medaliile de bronz. Tanarul Andrei Vomir Bizo de la U-BT Cluj-Napoca a fost desemnat cel mai bun jucator al competitiei si a primit trofeul MVP.

Sala CSS "Ioan Valerian" din Targoviste a gazduit in saptamana recent incheiata meciurile Turneului Final al Campionatului National U13, masculin, la startul competitiei fiind prezente cele mai valoroase opt echipe din sezonul 2022-2023. Disputate intr-o atmosfera deosebita, realizata de parinti, rude, prieteni si fani veniti sa-si incurajeze favoritii, meciurile Turneului Final au fost apreciate de asistenta si au adus pe parchet multa pasiune, concurenta fiind acerba pana la ultima faza, duminica fiind decise echipele medaliate din actualul sezon. Astfel, cu un parcurs fara greseala, echipele U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti s-au calificat in ultimul act al competitiei si s-au luptat pentru mult ravnitul trofeu dedicat campioanei. La capatul unui joc dominat de gruparea pregatita de antrenoarea Mioara Iurian, U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu scorul de 96-69 si a reusit sa obtina laurii nationali, fiind recompensata la festivitatea de premiere cu tricourile de campion si medaliile de aur.

In disputa pentru ultima treapta a podiumului s-au confruntat Dinamo CSS 6 Bucuresti si ABC Laguna Alb Bucuresti, elevii antrenoarei Nicoleta Constantin reusind sa se impuna in final cu scorul de 73-63 si sa intre, astfel, in posesia medaliilor de bronz.

In urma rezultatelor inregistrate in Sala CSS Ioan Valerian din Targoviste, iata cum arata clasamentul Turneului Final al Campionatului National U13, masculin, sezonul 2022-2023:

1. U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (antrenoare Mioara Iurian)
2. ACS Dan Dacian Portocaliu Bucuresti (antrenor Cosmin Serbanescu)
3. Dinamo CSS 6 Bucuresti (antrenoare Nicoleta Constantin)
4. ABC Laguna Alb Bucuresti (antrenoare Elena Stan)
5. ABC Alpha Sport Team Sibiu (antrenor Alexandru Kovacs)
6. ACS Wild Cats Baia Mare (antrenor Sebastian Man)
7. CSS Targoviste Tonika (antrenor Ovidiu Parnia)
8. CSM Petrolul Ploiesti (antrenor Eugen Melnic)

La festivitatea de premiere din final, reprezentantii FRB Tiberiu Dumitrescu si Zoltan Safar au acordat urmatoarele premii individuale speciale, in baza datelor statistice:


MVP: Andrei Vomir Bizo (U-BT Cluj-Napoca)
Echipa ideala a Turneului Final: Sebastian Lapuste (U-BT Cluj-Napoca), Petru Iliescu (Dan Dacian Portocaliu Bucuresti), Andrei Vomir Bizo (U-BT Cluj-Napoca), Tudor Mucut Chivu (Dinamo CSS 6 Bucuresti), Vlad Spaloghe (Laguna Alba Bucuresti)
Cele mai multe puncte marcate: Tudor Mucut Chivu (Dinamo CSS 6 Bucuresti)
Cele mai multe recuperari: Tudor Mucut Chivu (Dinamo CSS 6 Bucuresti)
Cele mai multe pase decisive: George Mircea Ciurea (U-BT Cluj-Napoca)
Cel mai de perspectiva jucator: Alexandru Stefan Hategan (U-BT Cluj-Napoca)

Parteneri