Foto

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a cucerit si laurii LNBM Mozzart Bet, editia 2022-2023

Echipa masculina U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a reusit, in acesta seara, in fata a peste 10.000 de spectatori, care au stabilit un nou record national indoor, sa se impuna in fata rivalei CSM CSU Oradea, cu scorul de 70-59 (20-15, 15-20, 16-10, 19-14), si astfel a inchis finala LNBM Mozzart Bet, sezonul 2022-2023, cu scorul general de 4-2. In urma acestei victorii, gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan cucereste pentru a treia oara consecutiv laurii LNBM Mozzart Bet, clujenii realizand un sezon perfect, cu trei trofee castigate: LNBM, Cupa Romaniei si SuperCupa Romaniei.

BTArena din Cluj-Napoca a fost din nou arhiplina, in aceasta seara, la disputa dintre U-Banca Transilvania si CSM CSU Oradea, din cadrul finalei LNBM Mozzart Bet, editia 2022-2023, organizatorii anuntand oficial ca a fost stabilit un nou record national indoor, cu 10.000 de spectatori prezenti in tribunele celei mai moderne arene sportive din tara. Alaturi de fani, in arena clujeana au fost prezenti si legendarul fost mare fotbalist Gheorghe Popescu, primarul Emil Boc, presedintele FRB, Carmen Tocala, si managerul general FRB, Catalin Burlacu, dar si multe alte personalitati locale, finala LNBM starnind un interes major.

Dupa ce in primele patru meciuri fiecare finalista si-a fructificat avantajul terenului propriu, clujenii au dat lovitura in urma cu trei zile si au spart gheata pe terenul marii rivale, castigand cea de-a cincia confruntare finala cu 81-62, victorie care a facut ca scorul general sa le devina favorabil cu 3-2 dupa ce oradenii au pornit ca din tun cu 2-0. Ca si in primele cinci partide, disputa din aceasta seara a fost echilibrata in prima parte, echipele intrand in pauza mare cu scorul de 35-35. La revenirea de la vestiare, gazdele, puternic impulsionate de asistenta, au preluat conducerea si nu au mai cedat-o pana la final, spre marea bucurie a publicului, care a incheiat intalnirea fredonand celebrul imn studentesc in picioare.

Scor final 70-59 si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca cucereste pentru a treia oara consecutiv laurii nationali, intrand in posesia trofeului LNBM Mozzart Bet, editia 2022-2023, dupa ce a castigat marea finala cu scorul general de 4-2. De remarcat ca gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan a cucerit toate trofeele puse in joc in actualul sezon, cucerind SuperCupa Romaniei in fata CSO Voluntari, Cupa Romaniei in fata rivalei CSM CSU Oradea si acum trofeul LNBM Mozzart Bet in fata aceleiasi CSM CSU Oradea.

Si daca tot am mentionat noul record national de asistenta, cu 10.000 de fani in tribune, sa mai adaugam si faptul ca finala LNBM Mozzart Bet, 2022-2023, a adunat un total de asistenta de invidiat pentru intreg sportul romanesc, la cele sase partide asistand in total 44.150 de spectatori!

Meciul 1: 5350 de suporteri (Oradea Arena)
Meciul 2: 5200 de suporteri
(Oradea Arena)
Meciul 3: 9536 de suporteri (BTArena Cluj)
Meciul 4: 9074 de suporteri
(BTArena Cluj)
Meciul 5: 5350 de suporteri (Oradea Arena)
Meciul 6: 10.000 de suporteri (nou record național indoor - BTArena Cluj - nou record de audiență pentru LNBM)

La festivitatea de premiere, inainte ca invingatorii sa primeasca mult asteptatul trofeu, FRB le-a oferit arbitrilor finalei Marius Ciulin, Ciprian Stoica si Alin Faur cate o placheta iar comisarul Marius Marinescu a primit de la Aurora Dragos, membru al Consiliului Director, o placheta omagiala in semn de apreciere pentru intreaga sa cariera sportiva, presedintele Colegiilor Reunite de Arbitri si Comisari avand la activ aproape sase decenii petrecute in baschet, ca sportiv, arbitru divizionar si comisar national si FIBA.

Pe de alta parte, fluierul final al partidei din aceasta seara a incheiat in mod oficial si sezonul LNBM Mozzart Bet, 2022-2023, cu urmatorul clasament:

1. U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
2. CSM CSU Oradea
3. BC CSU Sibiu
4. Rapid Bucuresti
5. CSO Voluntari
6. SCM U Craiova
7. FC Arges Pitesti
8. SCM Ohma Mozzart Bet Timisoara
9. Dinamo Bucuresti
10. CSM Athletic Constanta
11. CSM Tg. Mures
12. CSM Tg. Jiu
13. CSM Galati
14. CSM Baschet Petrolul Ploiesti
15. CSM 2007 Focsani
16. Laguna Bucuresti
17. Steaua Bucuresti
18. CSM Miercurea Ciuc

Rezultate, statistici si clasamente – AICI

Tot astazi, la Brasov, s-a incheiat Turneul Final de Promovare in LNBM, primele doua clasate, CSM Corona Brasov si CS Valcea 1924 Rm. Valcea, castigand dreptul de a participa in sezonul 2023-2024 pe prima scena a baschetului masculin romanesc.

FOTO - copyright u-bt.basketball (credit Sandor Manases)

Parteneri