Foto

U-BT Cluj-Napoca, la un pas de Final 4 Basketball Champions League!

Campioana en-titre a baschetului romanesc, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a obtinut, marti seara, o victorie senzationala in fata gruparii germane MHP Riesen Ludwisburg, cu scorul de 76-73 (18-13, 19-21, 18-22, 21-17), in primul meci din cadrul sferturilor de finala ale Basketball Champions League. La partida gazduita de BTArena a fost stabilit si un nou record national de asistenta, in tribunele arenei clujene fiind prezenti 9887 de spectatori! Urmatorul meci dintre cele doua echipe este programat sa se dispute in data de 13 aprilie, in MHP Arena din Ludwisburg iar in cazul in care va mai fi necesar o partida decisiva, aceasta va avea loc in BTArena in data de 19 aprilie.


BTArena din Cluj-Napoca a gazduit, marti seara, un meci extrem de important pentru baschetul romanesc, campioana en-titre U-Banca Transilvania primind replica gruparii germane MHP Riesen Ludwisburg in prima partida din sferturile de finala ale Basketball Champions League. Intr-o atmosfera de vis, realizata de cei 9.887 de spectatori care au luat loc in tribune, stabilind, astfel, si un nou record national de asistenta, intalnirea a demarat cu o evolutie admirabila din partea reprezentantei LNBM. Cu o defensiva bine pusa la punct si extrem de activa, bazata pe un nivel de combativitate remarcabil, gruparea clujeana pregatita de antrenorul Mihai Silvasan si impinsa de la spate de public a reusit sa incheie primul sfert cu un avans de cinci ”lungimi”, scor 18-13.

In urmatoarele zece minute, miza jocului si dorinta ambelor echipe de a obtine victoria a produs oscilatii de scor, oaspetii reusind sa echilibreze partida si chiar sa preia conducerea in min. 15, scor 26-27. Gazdele reactioneaza prin reusita lui Guzman de la mare distanta si gasesc resursele necesare pentru a intra la vestiare cu un mic plus, Stewart stabilind scorul de la pauza: 37-34.

La reluare, in pofida unei atmosfere incendiare in tribune, oaspetii forteaza si par mai pragmatici la finalizare, astfel ca finalul celui de-al treilea sfert ii gaseste in avantaj, scor 55-56, dupa actiunea reusita parafata de Simon. Ultima parte a jocului este total nerecomandata cardiacilor, oaspetii reusind sa se desprinda in min. 32 la 55-62, dupa reusita lui Bartolo de dincolo de semicerc. Incurajati de galerie, clujenii revin in joc prin reusitele lui Brown si Richard si egaleaza situatia in min. 35, scor 65-65.

Recitalul reusitelor de la mare distanta continua alternativ, cu Richard si Radebaugh in prim-plan, dupa care Bircevic si Stewart ies la rampa de la semicerc si fac ca scorul sa devina 74-68 cu trei minute inainte de final. Oaspetii nu cedeaza si Radebaugh reduce handicapul la intrarea in ultimul minut de joc, scorul devenind 74-73, insa Bircevic reuseste sa gaseasca solutia de a inclina definitiv balanata victoriei in favoarea campioanei Romaniei si stabileste scorul final: 76-73. O victorie muncita, istorica, intr-o seara de referinta pentru baschetul romanesc, care va ramane marcata ca seara in care U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a facut un pas mare spre Final 4 BCL in fata unui public admirabil, fanii prezenti stabilind si recordul national de asistenta la un meci disputat intr-o sala de sport in Romania. In tribune, alaturi de  personalitatile locale, s-au aflat si Patrick Comninos, CEO Basketball Champions League, Carmen Tocala, presedintele FRB si vicepresedinte FIBA-Europa, precum si reprezentantii la varf ai Bancii Transilvania.


Statistica meciului – AICI

Conform sistemului competitional, care prevede ca sferturile de finala sa se desfasoare dupa regula ”cel mai bun din trei jocuri”, precum si a calendarului BCL, urmatoarea partida este programata sa se dispute in data de 13 aprilie, in MHP Arena din Ludwisburg. In cazul in care clujenii nu reusesc sa se impuna si in Germania va fi necesara o partida decisiva, aceasta fiind programata pentru data de 19 aprilie, tot in BTArena.

Rezultate, statistici, clasamente si alte informatii pe site-ul oficial al Basketball Champions League - AICI

Parteneri