Foto

U-BT Cluj-Napoca a cucerit Cupa Romaniei Linksoft 2023

Echipa masculina de baschet U-Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a impus in ultimul act al FINAL 8 Cupa Romaniei Linksoft 2023 in fata marii rivale CSM CSU Oradea, cu scorul de 78-65, si a intrat in posesia mult ravnitului trofeu pentru a cincia oara in istoria clubului. La final, brazilianul Leo Meindl a fost desemnat “Omul Finalei CRBM Linksoft 2023”, fiind recompensat de partenerul Mozzart Bet Romania pentru performanta sa, in vreme ce juniorul Akos Szentkuti a fost declarat “Cel mai de perspectiva jucator al Final 8”.

Sala Sporturilor din Constanta a gazduit in aceasta seara ultimul act al Final 8 Cupa Romaniei de Baschet Masculin Linksoft 2023, in fata unor tribune arhipline, in vreme ce sute de fani au ramas la intrare, marea finala aducand fata-n fata cele mai in forma echipe ale momentului, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea. Cele doua mari rivale au realizat pe intreaga durata a finalei un adevarat spectacol baschetbalistic deosebit, spre marea satisfactie a fanilor, dar si a personalitatilor prezente, printer care s-au numarat ministrul sportului Eduard Novak, primarul municipiului Constanta Vergil Chitac si nu in ultimul rand Gianni Cretu, cel care a fost declarat cel mai valoros antrenor de volei din Europa pe 2022. De altfel, valorosul technician, cu “radacini” in Constanta, este si cel care a dat startul oficial al meciului, preluand mingea de la arbitrul principal Marius Ciulin pentru aruncarea de 1x1. Cum era de asteptat, prima parte a meciului s-a derulat sub semnul echilibrului, scor 17-15 la finalul primului sfert, dupa care campioana en-titre a preluat initiativa in cel de-al doilea sfert si a intrat la vestiare avand un avans important, scor 42-33, evolutiile cuplului Leo Meindl - Pat Richard facand diferenta.


La reluare, oradenii au tot cautat sa revina in joc si sa echilibreze scorul pe tabela, insa rivalii din Cluj au gestionat bine ambele faze si au intrat in ultimele zece minute de joc cu o diferenta marita la 12 puncte, scor 61-49. Avand o forta ofensiva greu de oprit si incurajata de o micuta galerie venita special din orasul de pe Somes, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a reusit sa-si conserve avantajul pana la final, in pofida eforturilor deosebite depuse de Ogden, Tarolis si Richard jr. pentru a strange ultima parte a jocului. Clujenii nu s-au lasat, insa, iar ultima actiune care a stabilit si scorul final i-a avut in prim plan pe cei mai in forma jucatori ai invingatoarei, Meindl si Richard, ultimul punctand pentru 78-65. Astfel, U-BT a intrat in posesia mult ravnitului trofeu pentru a cincia oara in istoria clubului, in vreme ce CSU CSM Oradea bifeaza cea de-a saptea finala pierduta.


Statistica meciului – AICI

La festivitatea de premiere, ministrul Carol-Eduard Novak i-a inmanat mult ravnitul trofeu al Cupei Romaniei de Baschet Masculin Linksoft 2023 capitanului clujean Patrick Richard, iar vicepresedintele FRB Mircea Cristescu i-a inmanat capitanului oradean Bobe Nicolescu placheta dedicate invinsei. Totodata, partenerul Mozzart Bet Romania impreuna cu FRB l-au desemnat pe Leo Meindl ca fiind “Omul Meciului”, brazilianul primind si un cec consistent, in vreme ce Akos Szentkuti a fost declarat “Cel mai de perspectiva jucator din FINAL 8”, tanarul junior de 17 ani fiind felicitat de presedintele FRB Carmen Tocala.

 

Parteneri