Foto

U-BT Cluj-Napoca dispune si de Prometey in grupele BCL

Campioana en-titre a Ligii Nationale de Baschet Masculin, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, continua marsul triumfal din grupele Basketball Champions League, gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan reusind, joi seara, sa se impuna in fata echipei Prometey, cu scorul de 92-81, intr-un meci care a contat pentru grupa K din Round 16 BCL si s-a disputat in localitatea ceha Nymburk. In urma acestui rezultat, U-BT Cluj se mentine pe primul loc in clasamentul Grupei K, cu punctaj maxim, si urmeaza sa primeasca replica gruparii spaniole Unicaja Malaga in data de 8 martie. Pe de alta parte, in FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea nu se mai confrunta cu Avtodor Saratov, noul adversar al oradenilor din sferturile de finala fiind Bakken Bears.

Din cauza razboiului din Ucraina, partida restanta din cadrul etapei secunde din Grupa K a Top 16 Basketball Champions League dintre Prometey si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a desfasurat, joi seara, in localitatea ceha Nymburk. Este si motivul pentru care o intalnire care trebuia sa fie o sarbatoare a baschetului european s-a derulat intr-o atmosfera apasatoare, cu gandul mai mult la ororile cauzate de ofensiva rusa declansata pe teritoriul Ucrainei. De altfel, ambele grupari au dorit sa transmita intregii lumi mai multe mesaje comune pentru restabilirea pacii si au intrat joi seara pe parchetul arenei din Nymburk cu diverse mesaje scrise, mesaje care se regaseau si in mainile fanilor din tribune: ”Stop War”, ”Peace”, ”Stop aggression” etc.

Astfel, refugiata in Cehia din calea razboiului, gruparea din Ucraina s-a pregatit in ultimele doua saptamani la Nymburk, dar faptul ca nu a disputat vreun meci oficial de mai bine de doua saptamani s-a oglindit vizibil in debutul partidei. Debut care a apartinut in totalitate campioanei en-titre a Romaniei, clujenii reusind sa se desprinda rapid pe tabela – 0-7 min.2, 6-12 min. 5, 9-17 min. 7. Incet, incet, ”gazdele” au intrat in joc si au cautat sa reduca din handicap, astfel ca primul sfert s-a incheiat la scorul de 18-22. Urmatoarele zece minute s-au desfasurat sub semnul echilibrului, clujenii mentinandu-si ecartul de patru lunigimi pana la pauza mare, echipele intrand la vestiare la scorul de 39-43.
La reluare, Brown, Bircevic, Richard si Stewart au apasat pe acceleratie si au realizat un sfert de exceptie, astfel ca dupa 30 de minute de joc efectiv avantajul clujenilor era substantial: scor 55-68. In ultima parte, americanii de la Prometey au tot incercat sa reduca din handicap, dar eforturile lui Stephens, Dowe si Evans nu au fost suficiente pentru a opri U-Banca Transilvania Cluj-Napoca din marsul triumfal spre a treia victorie din grupa K. In aceste conditii, fluierul final al arbitrilor a consemnat un nou succes al reprezentantei baschetului masculine romanesc, obtinut cu scorul de 92-81, rezultat care mentine gruparea clujeana pe prima pozitie in clasamentul grupei din Top 16 BCL si ii mareste considerabil sansele de calificare in sferturile de finala.

Statistica meciului de la Nymburk – AICI

Conform calendarului FIBA, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca mai are de disputat 3 partide in cadrul Grupei K, dupa urmatorul program:
8 martie: U-BT Cluj-Napoca – Unicaja Malaga
16 martie: U-BT Cluj-Napoca – Prometey
22 martie: Filou Oostende – U-BT Cluj-Napoca

Dupa disputarea partidelor din grupele principale BCL, primele doua clasate in fiecare din cele patru serii vor accede in sferturile de finala, faza care se va desfasura dupa sistemul cel mai bun din trei partide.  


CSM CSU Oradea se va confrunta cu Bakken Bears in FIBA Europe Cup

Urmare a restrictiilor impuse la nivel mondial si a recomandarii CIO, FIBA Europe a eliminat echipele din Rusia si Belarus din toate competitiile sale, astfel ca adversara echipei CSM CSU Oradea din sferturile de finala ale FIBA Europe Cup a fost modificata. Castigatoare a Grupei L, gruparea rusa Avtodor Saratov urma sa se confrunte cu echipa pregatita de antrenorul Cristian Achim pentru un loc in ”careul de asi” al competitiei continentale intercluburi, dar in urma deciziei FIBA Europe Executive Committee, intrunit de urgenta in data de 02.03.2022, locul echipei din Saratov a fost luat de gruparea daneza Bakken Bears.
In aceste conditii, CSM CSU Oradea isi va masura fortele in sferturile de finala din play-off-ul FIBA Europe Cup cu Bakken Bears, primul meci urmand sa se desfasoare la Aarhus in data de 9 martie, iar returul va avea loc la Oradea in data de 16 martie. Castigatoarea va avansa in semifinale si va evolua impotriva castigatoarei duelului care opune echipele Legia Varsovia si Unahotels Reggio Emilia.

Parteneri