Foto

U-BT Cluj-Napoca s-a impus in fata fostei finaliste EuroCup

Singura reprezentanta a baschetului romanesc care continua parcursul si in competitiile europene intercluburi, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a reusit sa obtina, miercuri seara, o victorie de prestigiu in Conferinta A din EuroCup 7 Days. Baschetbalistii pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan s-au impus, in BTArena, in fata puternicei echipe Frutti Extra Bursaspor, finalista editiei precedente, cu scorul de 87-83 (24-18, 25-19, 19-21, 19-25). Urmatorul meci din EuroCup este programat pentru 14 martie, U-BT Cluj-Napoca urmand sa evolueze in fief-ul galonatei Joventut Badalona.

BTArena a gazduit miercuri seara o noua confruntare din cadrul Conferintei A din EuroCup 7 Days, peste 5.700 de spectatori venind sa asiste din tribunele modernei arene clujene la disputa dintre gruparea locala U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si echipa turca Frutti Extra Bursaspor, finalista editiei precedente. Deloc impresionati de palmaresul oaspetilor, campionii en-titre LNBM au preluat repede initiativa si si-au dominat adversarii in primele doua sferturi, reusind sa intre la vestiare cu un avantaj consistent, scor 49-37, gratie unei defensive foarte bune si a unui joc ofensiv foarte pragmatic. La reluare, turcii au fortat serios revenirea in joc si au speculat prompt erorile din tabara clujeana, astfel ca spre finalul meciului scorul a devenit egal, 79-79 si 81-81, dupa reusitele celui mai bun marcator al oaspetilor, Onuralp Bitim. In ultimul minut, fanii isi imping favoritii de la spate iar Guzman, cu o reusita de la mare distanta, dar si Richard si Jones, cu puncte importante de la libere, inclina definitiv balanta victoriei in favoarea U-BT Cluj-Napoca, spre mare bucurie a tribunelor. Scor final 87-83 si astfel clujenii isi trec in palmares o noua victorie importanta obtinuta in fata unei echipe de calibru, care in serzonul trecut a jucat cu trofeul EuroCup 7 Days pe masa.   

Statistica precum si alte informatii despre meciul cu Bursaspor – AICI

In urma acestui succes, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca ramane pe locul 9 in clasamentul Conferintei A, cu 5 victorii din 15 partide, in vreme ce Bursaspor se mentine pe locul 8, cu 7 victorii si 8 infrangeri, la egalitate de puncte cu Germani Brescia, care ocupa locul 7.
Conform programului, urmatoarea etapa din EuroCup este programata pentru 14 martie, U-BT Cluj-Napoca urmand sa evolueze in fief-ul galonatei Joventut Badalona, catalanii ocupand locul 2 in topul Conferintei. Reamintim ca, in conformitate cu sistemul competitional, primele opt echipe din cele doua conferinte avanseaza in faza superioara a EuroCup 7 Days, clujenii avand doar sanse infima de calificare. Si asta, pentru ca, in cazul in care reuseste sa ajunga dupa urmatoarele trei partide la egalitate de puncte cu Germani Brescia sau Frutti Extra Bursaspor, gruparea clujeana este dezavantajata de cosaverajul rezultatelor directe.

Parteneri