Foto

U-BT Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea s-au calificat in ultimul act al FINAL 8 Cupa Romaniei Linksoft 2023

Cele mai in forma echipe ale momentului din baschetul masculin autohton, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea, isi vor disputa, miercuri, 15 februarie, mult ravnitul trofeu al FINAL 8 Cupa Romaniei Linksoft 2023. Campioana en-titre U-BT Cluj-Napoca s-a calificat in ultimul act al competitiei gazduite de Sala Sporturilor din Constanta dupa ce a trecut de SCM U Craiova, cu scorul de 88-64, in vreme ce marea rivala CSM CSU Oradea a obtinut cea de-a saptea calificare in ultima faza dupa ce s-a impus in fata echipei locale CSM Athletic Constanta, cu scorul de 81-73. Marea finala va fi transmisa in direct, miercuri, cu incepere de la ora 19:00, de DIGI Sport si Prima Sport.


Sala Sporturilor din Constanta a gazduit, astazi, semifinalele FINAL 8 Cupa Romaniei de Baschet Masculin Linksoft 2023, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca masurandu-si fortele cu SCM U Craiova, in vreme ce echipa locala CSM Athletic Constanta, calificata in careul de asi pentru prima oara in istorie, a primit replica CSM CSU Oradea.
In primul meci al zilei, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a dovedit a fi o nuca prea tare pentru olteni, reusind fara prea mari emotii sa se impuna in fata SCM U Craiova, cu scorul de 88-64, la capatul unei partide dominate in mare parte de baschetbalistii pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan. Imediat dupa joc, finalista de anul trecut a CRBM a primit o placheta de participare din partea managerului general FRB Catalin Burlacu, in vreme ce partenerul Mozzart Bet Romania l-a nominalizat pe Patrick Richard ca fiind “omul meciului”, internationalul roman realizand o linie statistica in care a adunat 18 puncte si o eficienta de +25.

CSM CSU Oradea in fata celei de-a saptea finale!

Asteptata cu mare interes datorita calificarii echipei locale in careul de asi, cea de-a doua semifinala a readus in arena constanteana atmosfera anilor in care Farul stralucea in Divizia A, publicul de malul marii venind din nou cu mic cu mare in tribune pentru a-si incuraja favorita in confruntarea care le-a adus fata-n fata pe CSM CSU Oradea si CSM Athletic Constanta. Sustinuta de o asistenta numeroasa, echipa locala antrenata de Alex Olteanu a intrat bine in joc si a dat multe batai de cap favoritei CSM CSU Oradea, echilibrul mentinandu-se pe intreaga durata a primei parti (20-20 in min. 10), astfel ca echipele au intrat la vestiare la scorul de 39-38 in favoarea gruparii pregatite de antrenorul Cristian Achim. La reluare, oradenii au tot fortat desprinderea pe tabela, insa gazdele au opus o rezistenta serioasa si astfel invingatoarea s-a decis abia in ultima parte a meciului. Mai pragmatica in defensiva si cu o precizie mai buna in actiunile ofensive din ultimele zece minute, CSM CSU Oradea si-a adjudecat in cele din urma victoria, cu  scorul de 81-73, avansand astfel in cea de-a saptea finala a Cupei Romaniei din ultimele zece sezoane! Dupa joc, marea surpriza a competitiei, CSM Athletic Constanta, a primit placheta de participare in ovatiile publicului, asistenta recompensand astfel eforturile gruparii locale de a rasturna “carul mare”, in vreme ce Mark Ogden Jr a fost din nou recompensat de catre partenerul Mozzart Bet Romania ca fiind “omul meciului”, dupa ce a bifat un nou double-double.

In urma acestor rezultate, miercuri, 15 februarie, cu incepere de la ora 19:00, spectacolul baschetbalistic revine in Sala Sporturilor din Constanta, marile rivale U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea urmand sa evolueze in ultimul act al turneului FINAL 8 Cupa Romaniei Linksoft 2023. Interesant de remarcat este faptul ca CSM CSU Oradea este la cea de-a saptea finala a Cupei Romaniei, dar fara sa aiba vreun trofeu in vitrina, in vreme ce marea rivala U-BT Cluj-Napoca are deja patru trofee in palmares. Totodata, cele doua echipe se vor intalni pentru prima oara in actualul sezon, deoarece in prima faza a LNBM Mozzart Bet au jucat in serii diferite, fiind liderele de necontestat ale celor doua conferinte si calificate de pe primul loc in TOP 10.

Parteneri