Foto

U-BT Cluj-Napoca si CSO Voluntari se lupta din nou pentru Supercupa Romaniei

Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti va gazdui, marti, 27 septembrie, cu incepere de la ora 19:00, traditionala disputa din Supercupa Romaniei, editia 2022, in care se vor confrunta pe terenul de joc castigatoarea LNBM, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, cu detinatoarea Cupei Romaniei, CSO Voluntari. In fapt, o reeditare a bataliei dintre doua mari rivale, care in sezonul trecut si-au impartit trofeele interne iar in septembrie 2021, la Tg. Jiu, gruparea campioana pregatita de antrenorul Mihai Silvasan a intrat in posesia Supercupei 2021 dupa ce a dispus de echipa pregatita de antrenorul Sasa Ocokoljc, cu 89-82. Evenimentul de la Ploiesti va fi transmis in direct de Digi Sport si preluat de Prima Sport 2. Fanii baschetului, si nu numai, care doresc sa fie prezenti la prima intalnire oficiala dinaintea inceperii sezonului intern 2022-2023 pot achizitiona tichetele de intrare de pe portalul bilete.ro

Federatia Romana de Baschet organizeaza in Sala Sporturilor Olimpia de la Ploiesti, in data de 27 septembrie, cu incepere de la ora 19:00, marea confruntare  din SuperCupa Romaniei, in care se vor lupta pentru trofeu castigatoarele LNBM si Cupei Romaniei. Astfel, la fel ca si anul trecut, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca se va intalni din nou cu marea rivala CSO Voluntari, intr-o partida in care se va aplica regula cu doi jucatori romani prezenti pe teren pe intreaga durata a jocului. Meciul de la Ploiesti va fi transmis in direct de Digi Sport si preluat de Prima Sport 2, in vreme ce fanii baschetului, si nu numai, care doresc sa fie prezenti la meciul de la Ploiesti isi pot achizitiona tichetele de intrare pe portalul bilete.ro. Totodata, meciul poate fi urmarit in direct si pe canalul oficial de youtube FRB TV.

Ambele echipe care se vor lupta marti seara cu trofeul pe masa au participat luni seara la un prim antrenament de acomodare in incearcarea de a intra cat mai repede in atmosfera competitionala pentru ca la ora meciului de la Ploiesti sa se prezinte la parametri optimi.
Prezenta in premiera in grupele 7Days EuroCup Basketball 2022-2023, echipa U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a avut mai multe meciuri de verificare in ultima perioada si se va prezenta la primul meci oficial cu un lot de jucatori format din internationalii Emanuel Cate, Nandor Kuti si Patrick Richard, alaturi de alti tineri romani transferati sau chiar proveniti din propria pepiniera, precum si din jucatorii straini Karel Guzman, Victor Sanders, Jordan Taylor, Leonardo Meindl, Stefan Bircevic si Andrija Stipanovic.
De partea cealalta, venita din preliminariile BCL, unde a trecut de gruparea britanica Leicester Riders, cu 70-61, dar a fost obligata sa se recunoasca invinsa de puternica echipa turca Tofas Bursa, cu 68-57, si astfel a fost redistribuita in Grupa H din sezonul regular al FIBA Europe Cup, echipa CSO Voluntari se prezinta pentru SuperCupa Romanei cu un lot de jucatori din care fac parte internationalii Rolland Torok (capitan), David Vida si Lucas Tohatan, alaturi de alti trei romani, Dragos Axinte, Daniel Voicu si Robert Dan, precum si jucatorii straini Rasheed Moore, Tekele Cotton, Toddrick Gotcher, Sarunas Vasiliauskas, Terry Larrier, Darko Planinic si Eric Garcia Thompson Jr.

Cu obiective clare, atat in plan intern, cat si in cel international, ambele combatante vor incerca sa dea totul pe teren pentru a obtine trofeul pus in joc, ambii antrenori fiind increzatori atat in potentialul sportivilor, dar mai ales pe forta grupului, pe experienta si pe dorinta de a obtine victoria si implicit un nou trofeu.

In afara trofeului, castigatoarea SuperCupei 2022 va fi recompensata la final de catre FRB si cu o suma consistenta, cecul urmand sa fie oferit in urma contractului cu noul partener Mozzart Bet.

Parteneri