Foto

U-BT Cluj-Napoca si CSS Alexandria au castigat laurii CN U20, sezonul 2021-2022

Echipa feminina CSS Alexandria si echipa masculina U-Banca Transilvania Cluj-Napoca au castigat titlurile nationale la categoria de varsta ”Under 20” si au intrat in posesia medaliilor si tricourilor de campion la festivitatile de premiere care au avut loc, miercuri, la Cluj-Napoca. La feminin, CSS Alexandria a reusit sa incheie fara infrangere si ultimul turneu programat in cadrul CN U20, gazduit de Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca, obtinand astfel laurii nationali cu 12 victorii din tot atatea jocuri disputate, in vreme ce la masculin, in cadrul Turneului Final al CN U20 gazduit de ”BTArena” din Cluj-Napoca, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a impus in ultimul act in fata rivalei CSU Stiinta Slam Bucuresti, cu scorul de 88-76, si a intrat astfel in posesia trofeului decernat campioanei nationale pe sezonul 2021-2022.

Sala Sporturilor ”Horia Demian” si ”BTArena” din Cluj-Napoca au gazduit zilele trecute ultimele meciuri din cadrul Campionatelor Nationale U20, feminin si masculin, sezonul 2021-2022. Avand sisteme competitionale diferite, cele doua intreceri s-au disputat simultan in municipiul Cluj-Napoca, in intrecerea feminina desfasurandu-se meciurile din cadrul ultimului turneu al CN U20, in vreme ce in intrecerea masculina s-au derulat meciurile din cadrul Turneului Final. Astfel, in competitia masculina, cele mai valoroase patru echipe U20 din actualul sezon s-au aliniat la startul Turneului Final si au intrat in lupta pentru mult ravnitul trofeu national, duelandu-se in cadrul semifinalelor gazduite marti de BTArena. In prima semifinala, U-BT Cluj-Napoca a reusit sa se impuna in fata Universitatii Cluj-Napoca, cu scorul de 86-81, iar in cea de-a doua semifinala, CSU Stiinta Slam Bucuresti a dispus de Agronomia Bucuresti, cu scorul de 67-55. Miercuri, tot in moderna polivalenta clujeana, Universitatea Cluj-Napoca a castigat finala mica in fata Agronomiei Bucuresti, cu scorul de 72-65, si a intrat in posesia medaliilor de bronz, iar U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a reusit sa treaca de rivala CSU Stiinta Slam Bucuresti, cu scorul de 88-76, si a devenit astfel campioana nationala U20, sezonul 2021-2022.
Dar iata clasamentul final al CN U20, masculin, sezonul 2021-2022:
1. U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (antrenor Horia Pascu)
2. CSU Stiinta Slam Bucuresti (antrenor Ionut Bascoveanu)
3. Universitatea Cluj-Napoca (antrenor Vlad Bota)
4. Agronomia Bucuresti

Totodata, la festivitatea de premiere, au fost acordate urmatoarele premii speciale:
MVP – Stefan GRASU (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
BEST FIVE – Stefan GRASU si Luca COLCEAG (ambii de la U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), David VAIDA (Agronomia Bucuresti), Luca NASTRUT (Universitatea Cluj-Napoca), Matei DORNEANU (CSU Stiinta Slam Bucuresti).
Cosgeter – Stefan GRASU (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Cel mai bun recuperator – Stefan GRASU (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Cel mai de perspectiva jucator – Andrei OINEA (CSU Stiinta Slam Bucuresti)

In intrecerea feminina, in cadrul ultimului turneu programat in Campionatul National U20, echipa CSS Alexandria si-a pastrat statutul de grupare invincibila in actualul sezon dupa ce a obtinut noi victorii impotriva echipelor Universitatea Cluj-Napoca (scor 65-48), CSS CSM Targoviste (scor 69-54) si Olimpia Bucuresti (scor 90-48). Astfel, cu 12 victorii din tot atatea meciuri disputate, echipa CSS Alexandria a cucerit laurii nationali U20 si a intrat in posesia medaliilor si tricourilor de campion. Conform rezultatelor inregistrate, iata cum arata clasamentul final al CN U20, feminin, sezonul 2021-2022:
1. CSS Alexandria (antrenor Madalin Piperea)
2. CSS CSM Targoviste (antrenor Larisa Toma)
3. Universitatea Cluj-Napoca (antrenor Iannis Koukos)
4. Olimpia Bucuresti
5. CSU Oradea

Parteneri