Foto

Vulturii au cedat in fata Islandei la FIBA U20 European Championship de la Tbilisi

Reprezentativa masculina de tineret a Romaniei a clacat in fata selectionatei similare a Islandei, cu scorul de 67-93, in cel de-al doilea meci sustinut in cadrul Grupei A de la FIBA U20 European Championship, Division B, intreceri care se deruleaza in aceste zile la Tbilisi. Luni este zi de pauza in cadrul competitiei continentale, Vulturii urmand sa joace, marti, de la ora 15:45, impotriva nationalei Estoniei, iar miercuri, de la ora 13:30, in compania Tarilor de Jos. Toate partidele de la Tbilisi pot fi urmarite in direct pe FIBA TV.


Palatul olimpic al sporturilor din Tbilisi a gazduit duminica seara cea de-a doua confruntarea a nationalei masculine de tineret a Romaniei, Vulturii primind replica selectionatei similare a Islandei in cadrul Grupei A din FIBA U20 European Championship, Division B. Desi au pasit cu dreptul in competitia continentala, dispunand sambata de nationala Luxemburg, cu scorul de 83-67, Vulturii au intrat cam greu in meci si au platit un tribut destul de mare pentru o evolutie neconvingatoare mai ales dupa pauza. Cu destule emotii la primele actiuni, tinerii baschetbalisti romani au incercat sa rupa echilibrul din teren insa opozitia islandeza a fost pe masura, astfel ca scorul a alternat in primele zece minute: scor 3-2 in min. 2, scor 5-4 in min. 4, scor 7-9 in min 6, scor 13-13 in min. 8, scor 19-15 min. 10. Cel de-al doilea sfert a fost similar primei parti, Islanda reusind sa fie mai pragmatica in ofensiva, fapt care s-a oglindit si pe tabela de marcaj, care a inghetat la pauza la scorul de 40-33 in favoarea selectionatei nordice.
La reluare, desi staff-ul tehnic coordonat de antrenorul Florin Nini a incercat sa gaseasca solutii pentru ca Romania sa recupereze deficitul si sa reintre in joc, erorile si ratarile din tabara noastra au fost speculate de adversari, care au marit ritmul si implicit diferenta. Din nefericire, ecartul islandez s-a marit neverosimil in numai patru minute de la reluare, tabela indicand scorul de 56-39! Nici timpul de odihna si nici schimbarile de macaz tactic nu au avut efect in evolutia tricolora, astfel ca cel de-al treilea sfert s-a incheiat la scorul de 70-52 in favoarea Islandei. Ultima parte s-a disputat cu acelasi scenariu, in pofida unor incercari de a reduce din handicap, astfel ca fluierul final a consemnat o diferenta care nu lasa loc comentarilor. Scor final 93-67 si Islanda inregistreaza al doilea succes, dupa cel obtinut sambata in fata selectionatei similare a Tarilor de Jos, cu 78-76.

Statistica meciului cu Islanda – AICI

Luni este zi de pauza in cadrul competitiei continentale, Vulturii urmand sa joace, marti, de la ora 15:45, impotriva nationalei Estoniei, iar miercuri, de la ora 13:30, in compania Tarilor de Jos.

Toate partidele de la Tbilisi pot fi urmarite in direct pe FIBA TV.

Rezultate, statistici, inregistrari video ale partidelor, precum si clasamente se gasesc pe site-ul oficial al competitiei europene - AICI

Parteneri