Foto

Vulturii au cedat in fata Slovaciei la debutul in FIBA U18 European Championship, Ploiesti 2022

Reprezentativa masculina de juniori a Romaniei a debutat cu stangul in cadrul Campionatului European U18, Divizia B, Vulturii pregatiti de antrenorul Catalin Tanase cedand, vineri seara, in confruntarea inaugurala cu selectionata Slovaciei, cu scorul de 64-68. Sambata, in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, cu incepere de la ora 18:00, nationala Romaniei va primi replica Ungariei, in cea de-a doua runda din Grupa C a FIBA U18 European Championship, Division B. Toate meciurile de la Ploiesti, Blejoi si Bucov sunt transmise in direct de FIBA TV.

Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti a gazduit, vineri, primele meciuri din cadrul FIBA U18 European Championship, Division B, intreceri dedicate juniorilor de pana la 18 ani si care se vor derula in perioada 29 iulie – 7 august. Imbracata in haine de sarbatoare pentru debutul competitional, arena prahoveana a fost asaltata de iubitorii baschetului, care au asistat atat la festivitatea de deschidere, cat mai ales la meciul Romania – Slovacia, din cadrul rundei inaugurale din Grupa C.

La putin timp dupa incheierea ceremoniei in care presedintele FRB, Carmen Tocala, le-a transmis mesajul de ”Bun venit” tuturor participantilor iar FIBA crew chief commissioner Algimatas Pavilonis a declarat deschiderea oficiala a competitiei, s-au facut auzite imnurile Slovaciei si Romaniei pentru debutul intalnirii inaugurale din Grupa C a FIBA U18 European Championship, Division B. Dornici sa inceapa cu dreptul, Vulturii pregatiti de antrenorul Catalin Tanase au incercat sa-si impuna ritmul inca de la primele actiuni, dar echilibrul s-a mentinut pe intreg parcursul primului sfert, oaspetii reusind sa incheie cu un mic avantaj primele zece minute, scor 13-17. Cele doua echipe s-au succedat de mai multe ori la conducere pe tabela, insa Slovacia a fost ceva mai pragmatica in ofensiva si a reusit astfel sa-si mareasca avantajul pana la finalul primelor doua secvente, scor la pauza 28-36.

La reluare, Romania forteaza o revenire in joc prin Lungu, Somacescu si Lapuste iar efectele nu intrazie sa apara pe tabela, scorul devenind 47-49. Cu o aparare exacta sim ai precisi in atac, Vulturii egaleaza la 53 cand mai erau inca cinci minute din timpul regulamentar de joc iar sperantele unei prime victorii au insufletit rapid tribunele. Lungu inscrie de la mare distanta si readuce Romania in avantaj, scor 58-57 in min. 37, Oinaru contribuie si el la zestrea tricolora si tabela se modifica la 60-58 in min. 38. Ultimele doua minute se joaca pe cartea totul sau nimic, insa reusitele consecutive ale lui Rancik aduc Slovacia in avantaj la intrarea in ultimul minut, scor 60-64. Antonescu puncteaza si el de doua ori si reaprinde sperantele unui prim succes, scor 64-66 cu 13 secunde de joc ramase pe tabela, dar Slovacia isi mareste avantajul cu liberele marcate de acelasi Rancik si de Malovec, astfel ca fluierul final al arbitrilor ingheata tabela la 64-68 iar Slovacia inregistreaza astfel o prima victorie, in vreme ce Vulturii sunt obligati sa paraseasca terenul cu capul plecat.

Statistica meciului – AICI

Rezultate, statistici, programul meciurilor si inregistrari video se gasesc pe site-ul oficial al evenimentului – AICI

Sambata, conform programului competitional, Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti va gazdui confruntarea dintre Romania si Ungaria, cu incepere de la ora 18:00. Ungaria a cedat la mare lupta in prima runda din Grupa C in fata selectionatei similare a Portugaliei, cu scorul de 49-51.

Toate meciurile de la Ploiesti, Blejoi si Bucov sunt transmise in direct de FIBA TV.

Parteneri