Foto

Vulturii au fost la un pas de semifinalele FIBA 3x3 Nations League 2022

Echipa masculina de baschet 3x3 a Romaniei s-a clasat pe locul 6 in topul FIBA 3x3 Nations League Final 2022 de la Constanta, Vulturii ratand prezenta in semifinale dupa ce au cedat la mare lupta in confruntarea din sferturile de finala cu Israel, cu scorul de 20-21. Echipa formata din Alexandru Coconea, Christian Chitu, Nicolae Ciuca si Aurelian Gavriloaia s-a clasat pe locul secund in Grupa A, acumuland o victorie si o infrangere in prelungiri, si s-a oprit in sferturile de finala. In intrecerea feminina, echipa Romaniei formata din Teodora Manea, Anamaria Pop, Boglarka Biszak si Anisia Croitoru s-a clasat pe locul 11 in topul FIBA 3x3 Nations League Final 2022, dupa ce a acumulat doua infrangeri in Grupa B si a ratat accesul in faza meciurilor eliminatorii.

Cele mai valoroase 24 de echipe de tineret de baschet 3x3 din intreaga lume si-au dat intalnire la malul Marii Negre pentru a concura, in perioada 14-16 septembrie, in cadrul FIBA 3x3 Nations League Final 2022, in arena construita temporar la City Park Mall din Constanta. Baschetul romanesc a fost reprezentat in ambele turnee finale, in intrecerea masculina fiind prezenta echipa tricolora formata din Alexandru Coconea, Christian Chitu, Nicolae Ciuca si Aurelian Gavriloaia, in vreme ce in competitia feminina a participat echipa tricolora formata din Anamaria Pop, Teodora Manea, Boglarka Biszak si Anisia Croitoru.


Distribuiti in Grupa A, tinerii Vulturi au avut evolutii deosebite si au reusit sa se claseze pe locul secund, acumuland o victorie, 21-11 cu Mongolia, si o infrangere, 16-18 cu Japonia. In confruntarea care a decis primul loc din Grupa A, Vulturii au cedat la mare lupta, in prelungiri, in fata echipei nipone, dar au avut satisfactia ulterioara de a se califica in faza meciurilor eliminatorii. In sferturile de finala, echipa Romaniei a avut o prestatie deosebita si a controlat aproape in totalitate disputa cu Israel, castigatoarea Grupei C, dar a fost obligata in cele din urma sa se recunoasca invinsa pe final, cand adversarii au marcat de la mare distanta si au intors rezultatul, inchizand disputa la scorul de 21-20! Astfel, Israel a avansat in semifinale, in vreme ce Romania s-a oprit in sferturile de finala si s-a clasat pe locul 6.

Dupa disputarea finalei, castigata de echipa Frantei (U21) in dauna selectionatei Israel, cu scorul de 21-11, iata cum arata clasamentul final al FIBA 3x3 Nations League Final 2022, masculin:

1. Franta (U21)
2. Israel
3. Israel (U21)
4. Egipt
5. Japonia
6. Romania
7. Cehia
8. Lituania (U21)
9. Spania
10. Mongolia
11. Lituania
12. Rwanda


Distribuite in Grupa B, o adevarata serie de foc, tinerele noastre Acvile au cedat in ambele confruntari, 10-20 cu SUA si 13-15 cu Franta, si au ratat din nefericire calificarea in faza meciurilor eliminatorii, clasandu-se pe locul 3 in Grupa B.

In cele din urma, dupa incheierea finalei, o adevarata ”afacere in familie”, castigata de echipa Frantei in fata... echipei Frantei (U21), cu scorul de 22-17, iata cum arata clasamentul FIBA 3x3 Nations League Final 2022, feminin:

1. Franta
2. Franta (U21)
3. SUA
4. Italia
5. China
6. Lituania (U21)
7. Japonia (U21)
8. Ungaria
9. Egipt
10. Lituania
11. Romania
12. Kenya

Parteneri