Foto

Vulturii au inceput pregatirile pentru meciurile cu Bulgaria si Cipru de la Pitesti

Reprezentativa masculina a Romaniei s-a reunit joi seara la Pitesti si a inceput de astazi antrenamentele in ultramoderana sala polivalenta Pitesti Arena, care va gazdui ultimele meciuri cu Bulgaria si Cipru din cadrul fazei secunde a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. Selectionerul Dragan Petricevic are batai de cap cu o serie de probleme medicale ale unor jucatori, astfel ca a fost convocat de urgenta "clujeanul" Patrick Richard. Vulturii se vor confrunta cu Bulgaria, in data de 23.02.2023, de la ora 19:00, si cu Cipru, in data de 26.02.2023, de la ora 16:30, ambele meciuri urmand sa fie transmise in direct de DIGI SPORT. Suporterii baschetului si numai sunt asteptati in tribunele Pitesti Arena sa-i sustina pe tricolori, biletele de intrare la meciuri putand fi achizitionate incepand de azi de pe platforma biletel.ro sau fizic, de la casele de bilete ale arenei.

Vulturii revin pe scena europeana pentru finalul campaniei FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers, in ultima fereastra continentala Romania urmand sa primeasca, in Pitesti Arena, replica selectionatelor Bulgariei (23.02.2023, ora 19) si Cipru (26.02.2023, ora 16:30). Nationala tricolora s-a reunit de joi seara in municipiul Pitesti iar de astazi a inceput pregatirile in vederea celor doua partide sub comanda staff-ului coordonat de Dragan Petricevic. Din nefericire, selectionerul se confrunta cu unele probleme medicale in randul jucatorilor naturalizati, Giordan Watson absentand din cauza unei accidentari iar Kris Richard este asteptat sa soseasca abia duminica deoarece urmeaza sa faca niste analize medicale in urma unei recidive. Din aceasta cauza, staff-ul tehnic a decis sa-l convoace de urgenta pe Patrick Richard, clujeanul fiind asteptat sa soseasca in finalul week-end-ului.
Trecand peste aceste batai de cap din cauze medicale, staff-ul format din antrenorul principal Dragan Petricevic si secuzii Dan Ioan si Marius Bulancea are la dispozitie un lot format din urmatorii sportivi: 

Lucas Tohatan - CSO Voluntari
Tudor Gheorghe - CSM CSU Oradea
Nandor Kuti - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Tudor Fometescu - FC Arges Pitesti
Mihai Maciuca - FC Arges Pitesti
Bogdan Nicolescu - CSM CSU Oradea
Rolland Torok - CSO Voluntari
Emanuel Cate - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Alexandru Olah - Rapid Bucuresti
Rares Uta - BC CSU Sibiu
Stefan Grasu - Dinamo Bucuresti
* Kristopher Richard (CSM CSU Oradea) si Patrick Richard vor ajunge in urmatoarele zile

Ca si la meciurile precedente, staff-ul Romaniei este completat de Laura Munteanu (doctor), Rudi Ivanoiu (kinetoterapeut) si Mihai Caprarescu (pregatire fizica), in vreme ce Ioan Constantin si Marius Toma coordoneaza activitatea din partea FRB.
In urma parteneriatului cu RCS&RDS, ambele meciuri vor fi transmise in direct pe DIGI SPORT, primul de ora 19:00 iar cel de-al doilea de la ora 16:30.


VINO LA PITESTI ARENA SA SCANDAM IMPREUNA “HAI ROMANIA!”
Inaugurata recent, polivalenta Pitesti Arena are o capacitate de 4.900 de locuri si va gazdui primele evenimente baschetbalistice international cu ocazia celor doua meciuri ale nationalei Romaniei, cu Bulgaria si cu Cipru. Suporterii baschetului si numai, care doresc sa fie alaturi de Vulturi si sa-i incurajeze in cele doua confruntari din cadrul FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers, pot achitiona bilete incepand de astazi din mediul online, de pe platforma biletel.ro, sau fizic de la casa de bilete, amplasata pe strada Basarabia, nr. 35. Preturile biletelor sunt – 20 lei (peluze), 30 lei (tribune) si 100 lei (VIP + acces auto). Totodata organizatorii anunta ca au gratuitate la meci toti copiii sub 6 ani.


PROCEDURA PENTRU ACREDITARI MASS-MEDIA
Federatia Romana de Baschet ii informeaza pe toti reprezentantii institutiilor mass-media care doresc sa obtina acreditari de presa la meciurile Romania – Bulgaria, din data de 23 februarie 2023, si Romania – Cipru, din data de 26 februarie 2023, ca este necesar, conform protocolului FIBA, sa trimita o solicitare in acest sens pe adresa de mail tiberiu.rist@frbaschet.ro pana cu 24 de ore inainte de ora de incepere a fiecarei partide care va fi gazduita de Pitesti Arena. In mail-ul de solicitare, va rugam sa mentionati numele persoanei/lor, institutia mass-media, calitatea (reporter, foto, cameraman) si totodata sa atasati legitimatia de presa sau un alt act doveditor. Ulterior, acreditarile vor putea fi ridicate de la Pitesti Arena in ziua meciului cu Bulgaria, respectiv cu Cipru.

Parteneri