Foto

Vulturii au invins Ungaria la Campionatul European U18 de la Ploiesti

Reprezentativa masculina de juniori a Romaniei a reusit sa sparga gheata in aceasta seara la FIBA U18 European Championship, Division B, Vulturii impunandu-se in fata selectionatei similare a Ungariei, cu scorul de 64-60 (17-16, 13-13, 20-19, 14-12), spre bucuria unui public de nota 10 care a umplut tribunele Salii Sporturilor Olimpia din Ploiesti. Duminica, de la ora 18:00, echipa tricolora pregatita de antrenorul Catalin Tanase va evolua in compania nationalei de juniori a Letoniei, in cea de-a treia runda din Grupa C. Accesul publicului este liber in toate arenele prahovene care gazduiesc evenimentul european in vreme ce FIBA TV transmite in direct toate meciurile.

Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti a gazduit in aceasta seara o noua runda de meciuri din cadrul FIBA U18 European Championship, Division B, partida vedeta pentru suporterii locali si nu numai fiind intalnirea dintre nationala masculina a Romaniei si selectionata similara a Ungariei. Incurajati in permanenta de public, Vulturii au incercat inca de la primele actiuni sa puna stapanire pe joc, dar opozitia Ungariei a fost una pe masura, astfel ca echilibrul s-a mentinut pe o perioada foarte mare de timp. Cu schimbari dese pe tabela de scor si cu multe faze care au facut deliciul tribunelor, meciul a fost foarte spectaculos si tensionat pana aproape de final, atunci cand Romania a gasit resursele necesare pentru a inclina balanta victoriei in favoarea sa, reusitele de la mare distanta marca Lungu cantarind enorm in economia stabilirii invingatoarei. Astfel, dupa 17-16 in primul sfert si 13-13 in cel de-al doilea, scoruri care au reflectat perfect echilibrul dintre cele doua echipe, Vulturii au intrat la vestiare cu un mic avantaj, scor 30-29, ceea ce a mentinut o atmosfera deosebita atat pe banca tehnica, cat si in tribune.

La reluare, cu Diaconescu, Antonescu, Somacescu si Lungu in forma, sprijiniti foarte bine de Patru, Oinaru si Lapuste, Romania a tot cautat solutii pentru a se desprinde, avand si un zid defensiv bine conceput, dar replica adversarilor a fost la fel de buna, astfel ca dupa cel de-al treilea sfert scorul a fost de 50-48 in favoarea Vulturilor. Purtati pe aripi de suporteri in momentele cheie, nationala pregatita de Catalin Tanase reuseste sa se distanteze in minutul 35 la scorul de 55-48, gratie unei reusite de la mare distanta marca Lungu, insa Ungaria nu cedeaza si revine spectaculos pe final, intrarea in ultimul minut de joc consemnand pe tabela o diferenta minima, scor 61-60. Ultimele actiuni sunt pe muchie de cutit, iar liberele marcate de Somacescu si Oinaru ingheata tabela la 64-60 si aduc astfel prima victorie pentru Romania la acest Campionat European dedicat sportivilor de pana la 18 ani.

Statistica meciului - AICI

Conform programului competitional, duminica seara, cu incepere de la ora 18:00, Romania va primi replica selectionatei similare a Letoniei, Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti urmand sa gazduiasca meciurile rundei a treia din faza grupelor.
Programul partidelor, rezultate inregistrate, inregistrari ale meciurilor, precum si alte informatii se gasesc pe pagina oficiala a competitiei  continentale  - AICI

Reamintim ca accesul spectatorilor este liber in toate cele trei arene (Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, Sala Polivalenta din Blejoi si Sala de Sport din Bucov) iar FIBA TV transmite in direct toate meciurile pe canalul oficial de youtube al forului international.

Programul meciurilor din data de 31 iulie 2022
Mai jos gasiti programul celor 10 partide din competitia europeana gazduita de cele trei arena prahovene in data de 31 iulie 2022:
Irlanda – Islanda (ora 13:30, Sala Polivalenta de la Blejoi)
Kosovo – Tarile de Jos (ora 13:30, Sala de Sport din Bucov)
Cipru – Suedia (ora 13:30, Sala Sporturilor Olimpia)
Estonia – Ucraina (ora 15:45, Sala Polivalenta din Blejoi)
Bulgaria – Georgia (ora 15:45, Sala de Sport din Bucov)
Belgia – Finlanda (ora 15:45, Sala Sporturilor Olimpia)
Ungaria – Slovacia (ora 18:00, Sala Polivalenta din Blejoi)
Portugalia – Elvetia (ora 18:00, Sala de Sport din Bucov)
ROMANIA – LETONIA (ora 18:00, Sala Sporturilor Olimpia)
Bosnia&Hertegovina – Norvegia (ora 20:15, Sala de Sport din Bucov)

Parteneri