Foto

Vulturii au reinceput pregatirile pentru Jocurile Mondiale Universitare de la Chengdu

Nationala masculina de tineret a Romaniei si-a reluat pregatirile pentru o participare cat mai buna la Jocurile Mondiale Universitare 2023, intreceri care se vor disputa la Chengdu, in perioada 28 iulie – 8 august. Dupa efctuarea vizitei medicale de la INMS, tricolorii se vor antrena zilnic in Arena FRB sub bagheta antrenorului principal Dan Ioan pina la plecarea spre China, programata pentru 24 iulie. Romania va juca in prima faza in cadrul Grupei B, incepand cu 28 august, urmand sa evolueze impotriva selectionatelor universitare ale Argentinei, Mongoliei si Croatiei.


Cu exact o luna inaintea debutului celei de-a 31-a editii a FISU World University Games de la Chengdu, nationala masculina universitara a Romaniei s-a reunit la Bucuresti, in data de 27 iunie, pentru ultima parte a programului de pregatire in vederea unei participari cat mai bune la intrecerile din China. Dupa efectuarea vizitei medicale la INMS, tinerii tricolori au inceput antrenamentele sub comanda staff-ului tehnic coordonat de antrenorul principal Dan Ioan, urmand sa ramana in Capitala pina la plecarea spre Chengdu. Pentru ultima actiune de pregatire au fost convocati urmatorii sportivi, care intrunesc toate conditiile de eligibilitate impuse de FISU:

Emanuel Cate
Lucas Tohatan
Robin Mandisodza
Georges Darwiche
Tudor Fometescu
Alex Maticiuc
Bogdan Nicolescu
Luca Colceag
Stefan Grasu
Cristian Cotoara
David Stan
Ionut Berceanu
Edward Petrescu
Alexandru Coconea
Antonio Nasturescu
Matei Dorneanu
   
Staff-ul Tehnic este format din Dan Ioan (antrenor principal), Catalin Stefanescu (antrenor secund), Rudi Ivanoiu (kinetoterapeut), Vladimir Biasutti (pregatire fizica) si Laura Muntean (doctor).

In data de 24 iulie este programata plecarea spre China, nationala masculina a Romaniei avand la dispozitie cateva zile pentru a se adapta conditiilor si diferentei de fus orar iar din data de 28 iulie va evolua in prima faza a Jocurilor Mondiale Unversitare in cadrul Grupei B, urmand sa se confrunte cu reprezentativele Argentinei, Mongoliei si Croatiei. Turneul de baschet se va desfasura incepand cu 28 iulie si se va incheia in 6 august, data la care sunt programate finalele si ultimele meciuri de clasament.

Parteneri