Foto

Vulturii cedeaza in fata Bulgariei la capatul unui meci de infarct

Reprezentativa masculina a Romaniei a fost nevoita sa se recunoasca invinsa in aceasta seara de selectionata similara a Bulgariei, scor 61-62, la capatul unui meci total nerecomandat cardiacilor, in care Vulturii s-au luptat pana in ultima secunda a penultimei etape din Grupa F din cadrul fazei secunde a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. Duminica, de la ora 16:30, tot in Pitesti Arena, nationala pregatita de antrenorul Dragan Petricevic va primi replica selectionatei similare a Ciprului, partida urmand sa fie transmisa in direct de DIGI SPORT si PRIMA SPORT. Fanii baschetului, si nu numai, pot achizitiona bilete pentru meciul de duminica de pe portalul biletel.ro sau de la casa de bilete a arenei argesene.  

Moderna Pitesti Arena a gazduit in aceasta seara prima partida oficiala de dupa inaugurare, fanii baschetului si nu numai venind in numar mare in tribune pentru a fi alaturi de Vulturi in dificila confruntare cu Bulgaria. Intr-o atmosfera deosebita, cu peste 3000 de fani prezenti in arena, cele doua echipe s-au tatonat reciproc la primele actiuni ale sfertului inaugural, cautand unele brese in defensiva adversa. Echilibrul din debut s-a rupt din momentul in care americanul naturalizat Miller-McIntyre a inceput sa aduca un plus pentru ofensiva oaspetilor, Bulgaria reusind sa preia initiativa si sa controleze jocul, in pofida eforturilor depuse de Vulturi, astfel ca primul sfert s-a incheiat cu scorul de 12-16. Urmatoarele zece minute s-au derulat cu acelasi scenariu, in care echipa noastra a tot fortat o revenire in joc, dar oaspetii au reusit printr-un plus de experienta sa-si conserve avantajul si sa intre la vestiare cu un avantaj de sase puncte, scor 25-31.   
La reluare, puternic sustinuta de publicul din Pitesti Arena, echipa Romaniei reuseste sa gaseasca solutii optime de joc si egaleaza in minutul 24, scor 37-37, gratie reusitelor de la mare distanta parafate de Maciuca si Nicolescu. Trei minute mai tarziu, Olah fructifica o pasa foarte buna de la Kris Richard si aduce pentru prima oara Romania in avantaj, scor 42-41 in minutul 37. Urmeaza trei minute cu multe actiuni irosite si doar Uta reuseste sa mai mareasca zestrea noastra de puncte, in vreme ce Minchev si Lepichev puncteaza pentru Bulgaria, astfel ca al treilea sfert se incheie cu scorul de 44-44.
Ultima parte a meciului se joaca cu garda jos, Romania iroseste copilareste cateva situatii de atac iar Bulgaria speculeaza prompt aceste erori si se desprinde la 44-52 in minutul 33, fortandu-l pe selectionerul Dragan Petricevic sa ceara time-out. Minutul de odihna pare de bun augur, Vulturii fortand din nou revenirea in joc, iar Cate, Tohatan, Torok si Richard gasesc pe rand drumul spre cosul advers iar scorul se strange din nou, 58-59 cu doua minute inainte de final. Publicul simte ca nationala are nevoie de sustinere si realizeaza o atmosfera incandescenta, dar Ivanov marcheaza de la mare distanta si mareste avansul oaspetilor, in vreme ce Nicolescu rateaza doua libere, astfel ca scorul devine 58-62 cu 30 de secunde inainte de final. Ultimele faze sunt de nerecomandat cardiacilor, oaspetii rateaza si Bobe Nicolescu recupereaza si impinge nationala in atac, unde Fometescu reuseste sa stranga scorul cu o tripla spectaculoasa. Bulgaria cere time-out la 61-62 cand mai era doar o secunda de joc dar timpul este mult prea scurt pentru a se mai intampla vreo minune. Fluierul final al arbitrilor ingheata astfel tabela la scorul de 61-62, spre bucuria oaspetilor care mai spera inca la o calificare directa, in vreme ce nationala Romaniei paraseste terenul in aplauzele publicului, care a apreciat astfel eforturile depuse de Vulturi.

Statistica meciului - AICI

In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria Portugaliei in Cipru (scor 66-75), iata cum arata clasamentul Grupei F inaintea ultimei runde:

1. Portugalia - 10 puncte

2. Bulgaria - 9 puncte

3. Romania - 6 puncte

4. Cipru - 5 puncte

Duminica, de la ora 16:30, tot in Pitesti Arena, nationala Romaniei va primi replica selectionatei similare a Cipru, in cadrul ultimei etape din Grupa F. la fel ca si la meciul din aceasta seara, fanii baschetului si nu numai care doresc sa fie alaturi de Vulturi la confruntarea de duminica dupa-amiaza isi pot achizitiona bilete de pe platforma biletel.ro sau de la casa de bilete a arenei argesene.

 

Parteneri