Foto

Vulturii cedeaza in fata Germaniei la FIBA U16 European Championship, Division B, de la Sofia

Reprezentativa de cadeti a Romaniei a fost depasita de puternica selectionata similara a Germaniei in cea de-a patra runda din Grupa D a FIBA U16 European Championship, Division B, Vulturii cedand in cele din urma, cu scorul de 59-83 (13-10, 18-23, 21-20, 7-30), dupa un ultim sfert de cosmar. Marti, de la ora 20:30, tinerii baschetbalisti pregatiti de antrenorul Manolis Papamakarios se vor confrunta cu nationala Slovaciei, in ultimul joc din faza inaugurala, avand ca miza calificarea in grupa valorica 9-16. Toate meciurile de la Sofia sunt transmise in direct de FIBA TV.

Dupa o zi de pauza, in care toate participantele de la FIBA U16 European Championship, Division B, au cautat sa-si reincarce bateriile, luni, Universiada Hall din Sofia a gazduit din nou meciurile din grupele competitiei continentale, prima partida programata fiind cea in care nationala de cadeti a Romaniei a primit replica liderului Grupei D, puternica selectionata a Germaniei, intr-o confruntare cu o miza deosebita: asigurarea calificarii in sferturile de finala. Deloc impresionati de adversar, tinerii baschetbalisti romani au intrat foarte motivati pe teren si au jucat de la egal la egal cu una dintre cele mai valoroase participante din cel de-al doilea esalon continental, reusind chiar, in prima parte a jocului, sa ridice serioase probleme defenivei germane. Dupa un 13-10 in primul sfert, perioada in care tatonarea reciproca s-a reflectat clar pe tabela de marcaj, cu un mic plus pe final pentru Vulturi, a urmat un al doilea sfert la fel de echilibrat, cu multe oscilatii de scor. Cu aparari deosebite, care s-au ridicat de multe ori la inaltime si au contracarat valurile ofensive, cele doua echipe au incercat sa dea totul pe teren, realizand un spectacol de calitate apreciat unanim de asistenta iar scorul inregistrat la pauza a oglindit echilibrul din teren, nemtii reusind in ultimele actiuni sa treaca in avantaj. Astfel, desi scorul de la pauza a fost 33-31 in favoarea Germaniei, evolutia echipei noastre a fost incurajatoare, apararea tricolora reusind sa tina piept deselor incercari ale adversarilor de a se detasa decisiv. La reluare, Romania a jucat cu incredere in ambele faze si a tot incercat sa preia din nou initiativa, dar echilibrul s-a mentinut in continuare, cu dese rasturnari de lider pe tabela, astfel ca in finalul celui de-al treilea sfert scorul era de 53-52 in favoarea adversarilor, dupa ce Illes a marcat de la mare distanta si si-a mentinut coechipierii in plasa Germaniei. Au urmat, din nefericire, zece minute de cosmar, in care Germania a apasat total pe acceleratie si s-a desprins decisiv, in ciuda eforturilor disperate ale defensivei noastre de a anihila tavalugul advers. O data cu trecerea timpului, Germania si-a marit constant avantajul, mai intai la 66-55 in min. 33 iar ulterior pana la 78-57 in min. 38, Vulturii avand un scurt-circuit de cinci minute, in care au marcat doar doua puncte, in vreme ce adversarii au plusat serios pe tabela. In cele din urma, fluierul final a inghetat tabela la scorul de 83-59 in favoarea Germaniei, diferenta din final fiind mult prea mare pentru realitatea din teren.

Statistica meciului  - AICI

In urma acestui esec, coroborat cu restul rezultatelor inregistrate in etapa de luni, Romania si-a anulat sansele de a mai spera in calificarea in sferturile de finala, in vreme ce Germania si Finlanda nu mai pot pierde primele doua pozitii din Grupa D. Marti, de la ora 20:30, tinerii baschetbalisti pregatiti de antrenorul Manolis Papamakarios se vor confrunta cu nationala Slovaciei, in ultimul joc din faza inaugurala, avand ca miza calificarea in grupa valorica 9-16 de pe locul 3 in Grupa D. Toate meciurile de la Sofia sunt transmise in direct de FIBA TV.

Rezultate, statistici, clasamente, inregistrari video si alte informatii se gasesc pe site-ul competitiei continentale  - AICI

Parteneri