Foto

Vulturii cedeaza in Portugalia in cadrul FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei a fost depasita clar in aceasta seara de selectionata similara a Portugaliei, Vulturii cedand la Coimbra in fata liderul Grupei F, cu scorul de 62-92 (14-27, 27-27, 10-18, 11-20), dupa un meci dominat de gazde inca de la primele actiuni. Ultimele doua etape din Grupa F a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers sunt programate sa se dispute in februarie 2023, Romania urmand sa evolueze pe teren propriu impotriva nationalelor Bulgariei si Cipru.   

Multisports Hall Dr. Mario Mexia din Coimbra a gazduit in aceasta seara confruntarea dintre reprezentativele masculine ale Portugaliei si Romaniei, contand pentru etapa a IV-a din Grupa F a rundei secunde din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. Desi aveau un tonus bun, generat de victoria obtinuta in urma trei zile in Cipru, Vulturii pregatiti de selectionerul Dragan Petricevic au avut un debut mai greoi, fapt care i-a obligat pe intreaga durata a primului sfert sa incerce sa recupereze terenul pierdut foarte usor la primele actiuni. De altfel, debutul jocului de la Coimbra a fost identic cu cel al partidei din tur, de la Ploiesti, cand lusitanii au avut un debut furtunos si s-au distantat rapid la zece puncte in primele minute. Si de aceasta data, Vulturii le-au permis adversarilor sa obtina rapid o diferenta importanta, gazdele desprinzandu-se la 14-4 dupa numai trei minute de joc. Din acel moment, vreme de 17 minute, nationala noastra a jucat de la egal la egal cu singura echipa neinvinsa din Grupa F, la pauza tabela indicand scorul de 54-41 pentru nationala pregatita de antrenorul Mario Gomes.

La reluare, in pofida eforturilor depuse pe alocuri de Cate (n.n  - a realizat un double-double, cu 14 puncte si 12 recuperari), Tohatan, Olah, Nicolescu si Richard, Vulturii nu au reusit din pacate sa mai gaseasca solutiile optime pentru a anihila tavalugul lusitan, astfel ca diferenta s-a marit serios pana la final, Portugalia castigand confruntarea de la Coimbra cu scorul de 92-62.

Statistica meciului - AICI

In urma acestui rezultat, coroborat si cu victoria Bulgariei in fata Cipru, scor 75-66, iata cum arata clasamentul Grupei F dupa primele patru etape:
1. Portugalia  8 puncte (4 victorii)
2. Bulgaria 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
3. Romania 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
4. Cipru 4 puncte (4 infrangeri)

Conform programului competitional, ultimele doua etape din Grupa F a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers vor avea loc in februarie 2023, Romania urmand sa evolueze pe teren propriu impotriva nationalelor Bulgariei (23 februarie) si Cipru (26 februarie).

Parteneri