Foto

Vulturii convocati pentru meciurile din Cipru si Portugalia din FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei va reveni in noiembrie in focurile preliminariilor pentru turneul final continental, Vulturii urmand sa joace in fereastra din noiembrie in fief-urile nationalelor Cipru (10.11.2022) si Portugalia (13.10.2022). Pentru cele doua meciuri din deplasare din cadrul Grupei F din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers, Second Round, antrenorul principal Dragan Petricevic a propus un lot de 13 jucatori care se vor pregati sa imbrace din nou tricoul cu tricolor, in vreme ce alti 5 jucatori raman in vederile selectionerului.

 
A mai ramas doar o luna de zile pana cand nationala masculina a Romaniei va reveni pe scena continentala pentru a continua cursa spre turneul final continental din 2025, Vulturii urmand sa se reuneasca in data de 3 noiembrie in cantonamentul de pregatire de la Bucuresti.

Conform planului de pregatire al antrenorului principal Dragan Petricevic, baschetbalistii tricolori se vor antrena in Capitala pana in data de 9 noiembrie, dupa care vor incepe un periplu european, urmand sa joace la Eleftheria Sports Arena din Nicosia impotriva selectionatei similare a Cipru (in data de 10.11.2022, de la ora 19:00), iar ulterior la Multisports Hall din Coimbra impotriva liderului Grupei F, Portugalia.

Pentru actiunea programata in noiembrie in cadrul Grupei F din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers, Second Round, antrenorul principal Dragan Petricevic a stabilit deja lotul de 13 jucatori care se vor pregati la Bucuresti, in vreme ce alti 5 jucatori raman in vederile selectionerului pentru eventuale indisponibilitati ce pot aparea. Astfel, mai jos va prezentam componenta lotului si staff-ului tehnic, componenta aprobata de CCA si validata de Comitetul Executiv FRB:
13 Sportivi – EMANUEL CATE, LUCAS TOHATAN, PATRICK RICHARD, MARCU BADIU, TUDOR FOMETESCU, NANDOR KUTI, MIHAI MACIUCA, BOGDAN NICOLESCU, ROLLAND TOROK, EDUARD ROSCHNAFSKY, STEFAN GRASU, ALEXANDRU OLAH, TUDOR GHEORGHE.
* Alti 5 sportivi pot fi convocati in cazul in care apar indisponibilitati – RARES UTA, LUCA VASILE, RADU VIRNA, KRISTOPHER RICHARD, DAVID VIDA.
Staff-ul tehnic este format din DRAGAN PETRICEVIC (antrenor principal), DAN IOAN, MARIUS BULANCEA (antrenori secunzi), ADRIAN FILOVICI (preparator fizic), RUDI IVANOIU (kinetoterapeut), VASILE OSEAN (doctor), MARIUS TOMA, CONSTANTIN IOAN (delegati FRB).

Reamintim ca Romania face parte din Grupa F, alaturi de Portugalia, Bulgaria si Cipru, si a inregistrat doua infrangeri in primele jocuri, astfel ca ocupa locul 3 in clasament:
Clasament Grupa F
1. Portugalia - 4 puncte (2 victorii)
2. Bulgaria - 4 puncte (2 victorii)
3. Romania - 2 puncte (2 infrangeri)
4. Cipru - 2 puncte (2 infrangeri)

Rezultate, statistici si alte informatii - AICI

Parteneri