Foto

Vulturii dispun de Tarile de Jos si joaca pentru locurile 9-16 la FIBA U20 European Championship de la Tbilisi

Reprezentativa masculina de tineret a Romaniei a reusit, astazi, sa treaca peste toate problemele medicale si a dispus de selectionata similara a Tarilor de Jos, cu scorul de 82-75 (17-17, 18-27, 26-17, 21-14), victorie care i-a adus locul al treilea in Grupa A din cadrul primei faze a FIBA U20 European Championship, Division B, de la Tbilisi. In urma acestui rezultat, Vulturii pregatiti de antrenorul Florin Nini vor juca pentru locurile 9-16, urmand sa se confrunte, vineri, cu ocupanta locului 4 din Grupa B, Kosovo.


Macinata la fel ca multe alte echipe participante la evenimentul continental de la Tbilisi de o serie de probleme medicale aparute in ultimele zile din motive necunoscute, pentru moment, fiind suspectate de catre FIBA si organizatori ori o eventuala infectare COVID-19, ori o posibila toxiinfectie alimentara, nationala masculina de tineret a Romaniei s-a prezentat, astazi, la ultimul meci din cadrul Grupei A a FIBA U20 European Championship, Division B, fara trei jucatori. Astfel, fara Dorneanu, Schipor si Rotaru, ramasi la hotel in urma dispozitiei staff-ului medical FIBA, nationala noastra U20 s-a prezentat la disputa cu selectionata Tarilor de Jos in doar noua sportivi, FIBA avand sub control situatia celor absenti impreuna cu fizioterapeutul Rudi Ivanoiu si reprezentantii organizatorilor georgieni, dar si a altor sportivi din alte delegatii.

In aceste conditii, desi veneau dupa un esec usturator cu Estonia, scor 48-108, intr-o intalnire de cosmar, in care problemele medicale l-au fortat pe antrenorul Florin Nini sa ia solutii disperate intr-o rotatie de doar 7-8 jucatori valizi, Vulturii s-au mobilizat exemplar si au dat totul pe teren intr-un meci important pentru economia calificarii in faza urmatoare. Astfel, tinerii nostri baschetbalisti au intrat motivati pe teren si s-au luptat de la egal cu adversarii din Tarile de Jos, primul sfert terminandu-se cu scorul de 17-17. A urmat un sfert in care baschetbalistii din Tara Lalelor au preluat initiativa si au fost ceva mai pragmatici in ofensiva iar tabela a inghetat la un scor ce le-a fost favorabil, 44-35.
La reluare, nationala noastra a fortat serios revenirea in joc si gratie unui efort colectiv, in care rand pe rand Bodea, Patru, Grasu, Colceag si Vescan au contribuit cu puncte la zestrea tricolora, a reusit sa egaleze situatia din teren, scorul fiind de 61-61 la finalul celui de-al treilea sfert. In ultima parte, Vulturii prind aripi in urma unor reusite de la mare distanta si reusesc sa preia total inititiva, astfel ca Oprea, Axinte, Grasu, Patru, Colceag si Bodea fac ca diferenta sa se mareasca in fovoarea Romaniei la intrarea in ultimele doua minute, scor 81-74! In pofida actiunilor disperate ale adversarilor, tricolorii nostri reusesc sa-si conserve avantajul pana la final iar ultimul fluier al arbitrilor a consemnat victoria Romaniei, cu scorul de 82-75.

Statistica meciului – AICI

In urma acestui rezultat, Romania a acumulat doua victorii si doua infrangeri in Grupa A si s-a clasat pe locul al treilea:
1. Estonia – 8 puncte (4 victorii)
2. Islanda – 7 puncte (3 victorii si 1 infrangere)
3. ROMANIA – 6 puncte (2 victorii si 2 infrangeri)
4. Tarile de Jos – 5 puncte (1 victorie si 3 infrangeri)
5. Luxemburg – 4 puncte (4 infrangeri)

Conform sistemului competitional, Romania va juca in urmatoarea faza pentru locurile 9-16, urmand sa se confrunte, vineri, cu ocupanta locului 4 din Grupa B, Kosovo.

Reamintim ca toate meciurile de la FIBA U20 European Championship, Division B, Tbilisi 2022, sunt transmise in direct de FIBA TV.

Rezultate, statistici, inregistrari ale meciurilor si fotografii se gasesc pe site-ul oficial – vezi AICI

Parteneri