Foto

Vulturii intra in focurile FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei va intra peste doua saptamani in focurile fazei secunde a FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers, Vulturii pregatiti de antrenorul principal Tudor Costescu urmand sa evolueze in Grupa D, la Riga, impotriva selectionatelor similare ale Letoniei si Belarus. Astfel, incepand de astazi si pana la data plecarii spre Riga, selectionerul Tudor Costescu va coordona pregatirea Vulturilor, primul cantonament inchis urmand sa se desfasoare in Arena FRB din Bucuresti, in perioada 19-29 iulie 2021, iar ulterior sunt programate doua meciuri de pregatire in Austria.

Reprezentativa masculina a Romaniei incepe de astazi pregatirile pentru participarea in cadrul Grupei D din FIBA Basketball World Cup European Pre-Qualifiers, meciurile cu Letonia si Belarus fiind programate sa se desfasoare in “bula” de la Riga, in perioada 7-13 august 2021. Pentru aceasta actiune, selectionerul Tudor Costescu a solicitat la antrenamentele din Bucuresti prezenta urmatorilor 16 sportivi:

1. Lucas Dan TOHATAN (BC CSU Sibiu)
2. Tudor GHEORGHE (FC Arges Pitesti)
3. Marcu BADIU (CSO Voluntari)
4. Mirel DRAGOSTE (SCM Timisoara)
5. David VIDA (U-BT Cluj-Napoca)
6. Tudor FOMETESCU (CSM CSU Oradea)
7. Patrick RICHARD (U-BT Cluj-Napoca)
8. Nandor KUTI (U-BT Cluj-Napoca)
9. Mihai MACIUCA (FC Arges Pitesti)
10. Bogdan NICOLESCU (CSM CSU Oradea)
11. Tudor GIRBEA (CSO Voluntari)
12. Stefan GRASU (U-BT Cluj-Napoca)
13. Ionut BERCEANU (Dinamo Bucuresti)
14. Rares UTA (FC Arges Pitesti)
15. Bogdan POPA (FC Arges Pitesti)
16. Emanuel CATE (UCAM Murcia CB – Liga Endesa)
*17. Alexandru OLAH (SCM Timisoara)
*18. Dragos DICULESCU (Lanstede Hammers Zwolle – BNXT League)
* Dragos Diculescu si Alexandru Olah au probleme medicale si nu vor participa la actiunile Vulturilor in cadrul ferestrei de precalificare europeana din FIBA BWC 2023.
Pe lista oficiala de 24 pentru eligibilitatea FIBA se mai afla urmatorii sportivi: Rolland TOROK, Giordan WATSON, Radu VIRNA, Kristopher RICHARD, Bogdan TIBIRNA si Edward PETRESCU.

Conform programului stabilit de staff-ul tehnic coordonat de selectionerul Tudor Costescu, dupa zece zile de pregatire in Bucuresti, Vulturii isi vor testa fortele in Austria, urmand sa evolueze in doua meciuri amicale impotriva selectionatei tarii gazda, iar din data de 4 august vor pleca spre Riga. Tinand cont de cerintele FIBA referitoare la pandemia COVID-19, precum si de sistemul competitional, nationala Romaniei va juca in cadrul Grupei D din FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers dupa urmatorul program:

7 august 2021
Romania – Letonia (ora 19:30)
9 august 2021
Belarus – Romania (ora 19:30)
11 august 2021
Letonia – Romania (ora 19:30)
13 august 2021
Romania – Belarus (ora 19:30)

Primele doua echipe clasate in Grupa D vor accede in cadrul FIBA Basketball World Cup 2023 Qualifiers.

Parteneri