Foto

Vulturii inving clar Ucraina in cadrul FIBA U16 European Championship, Division B, de la Sofia

Reprezentativa de cadeti a Romaniei a reusit sa treaca foarte clar, sambata dupa-amiaza, de selectionata similara a Ucrainei, cu scorul de 88-57 (12-22, 25-8, 35-13, 16-14), in cel de-al treilea meci sustinut in Grupa D din cadrul FIBA U16 European Championship, Division B, de la Sofia. Duminica este zi de pauza pentru toate participantele iar luni, de la ora 13:45, tinerii Vulturi pregatiti de antrenorul principal Manolis Papamakarios vor primi replica puternicei nationale a Germaniei intr-un joc foarte important pentru economia calificarii in sferturile de finala. Toate meciurile intrecerii continentale de la Sofia sunt transmise in direct de FIBA TV.

Universiada Hall din Sofia a gazduit sambata mai multe meciuri contand pentru rundeia a treia din faza grupelor FIBA U16 European Championship, Division B, una dintre acestea fiind si confruntarea dintre nationalele de cadeti ale Romaniei si Ucrainei. Cu o miza deosebita in economia calificarii, deoarece ambele nationale si-au trecut in cont cate o victorie si o infrangere in primele doua etape, partida se anunta a fi tensionata si echilibrata, fapt consemnat inca de la primele actiuni. Ceva mai atenti in defensiva si speculand cateva ratari si erori din tabara noastra, adversarii din Ucraina au reusit sa preia initiativa si sa puna stapanire pe joc, distantandu-se pana la 3-16 in minutul 5. Badalau marcheaza de la mare distanta si reusita pare sa trezeasca echipa, tricolorii nostri fortand iesirea din corzi si revenirea in joc, insa adversarii mentin diferenta pana in finalul primului sfert: 12-22. In urmatoarele minute, Romania schimba macazul si apare pe teren extrem de hotarata sa intoarca scorul in favoarea sa, tinerii baschetbalisti romani declansand o ofensiva greu de stavilit. Jocul colectiv functioneaza perfect, astfel ca Badulescu, Szentkuti, Illes, Dubuc, Mateescu si Angelian isi trec numele pe lista marcatorilor iar scorul devine egal, 28-28 in min. 16. Avand un moral deosebit gratie reusitelor din teren, Vulturii preiau conducerea si nu o mai cedeaza pana la intrarea la vestiare, scor la pauza 37-30 in favoarea Romaniei.

La reluare, dominatia tricolora continua intr-o maniera deosebita, bazata pe o defensiva fara bresa si pe o ofensiva foarte precisa, astfel ca diferenta de pe tabela se mareste o data cu trecerea timpului, scorul la finalul celui de-al treilea sfert devenind 72-43! Ultimele zece minute nu aduc nici o  modificare iar Romania reuseste sa obtina o victorie clara, dublata de performanta de a avea toti jucatorii pe lista marcatorilor. Scor final 88-57 si Romania continua cursa pentru obtinerea calificarii in sferturile de finala, in vreme ce Ucraina si-a anulat orice speranta de a ajunge sa joace in prima grupa valorica.

Statistica meciului - AICI

Conform programului competitional, duminica este zi de pauza pentru toate participantele iar luni, de la ora 13:45, tinerii Vulturi pregatiti de antrenorul principal Manolis Papamakarios vor primi replica puternicei nationale a Germaniei intr-un joc foarte important pentru economia calificarii in sferturile de finala.
Dar iata si programul meciurilor pe care nationala de cadeti a Romaniei le mai are de dispuat in cadrul Grupei D:

Germania  - ROMANIA (15 august, ora 13:45, Universiada Hall)
ROMANIA  - Slovacia (16 august, ora 20:30, St. George School Gym)

Reamintim ca sistemul competitional prevede ca dupa disputarea meciurilor din prima faza, participantele sa beneficieze de o zi de pauza, dupa care primele doua echipe din fiecare dintre cele patru grupe vor juca in sferturile de finala, in vreme ce restul echipelor vor juca in seria valorica 9-16 si 17-22. Pentru faza sferturilor, primele doua clasate din Grupa D vor juca in crucis impotriva echipelor din Grupa C, serie in care se afla Marea Britanie, Portugalia, Bosnia&Hertegovina, Norvegia si Suedia.

Rezultate, statistici, inregistrari video, fotografii si alte informatii se gasesc pe site-ul oficial al competitiei continentale de la Sofia - AICI

Reamintim ca toate meciurile intrecerii continentale de la Sofia sunt transmise in direct de FIBA TV.

Parteneri