Foto

Vulturii se antreneaza in Arena FRB pentru meciurile din campania de pre-calificare continentala

Nationala masculina de seniori a Romaniei revine in focurile competitiei continentale, urmand sa evolueze incepand cu data de 19 iulie in cadrul ultimei ferestre de pre-calificari in grupele FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers. Cu o noua conducere tehnica, Vulturii au inceput de luni seara antrenamentele din Arena FRB sub bagheta antrenorului principal Michael Gorke iar in data de 10 iulie vor beneficia de un amical la Botevgrad cu nationala similara a Bulgariei. Conform programului FIBA, Romania va juca intr-o serie de pre-calificari cu nationalele Albaniei si Slovaciei iar castigatoarea Grupei I va accede pe tabloul FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers. Meciurile nationalei de seniori de pe teren propriu vor fi gazduite de Pitesti Arena, in 22 iulie cu Slovacia si in 29 iulie cu Albania, ambele partide fiind programate sa inceapa de la ora 18:30 si sa fie transmise de DIGI SPORT.

Dupa obisnuita vizita medicala la INMS, componentii nationalei de seniori a Romaniei au intrat de luni seara la Bucuresti in programul de pregatire pentru meciurile din campania continentala de pre-calificare pentru tabloul principal al FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers. Din nefericire, noul staff tehnic condus de antrenorul principal Michael Gorke se confrunta cu mai multe probleme, Rares Uta si Tudor Girbea fiind accidentati iar alti jucatori fiind angrenati in alte competitii internationale, astfel ca pentru primele antrenamente din Arena FRB au fost solicitate intariri de urgenta. De altfel, pentru ultima fereastra de pre-calificari europene sunt convocati urmatorii sportivi:

Mirel DRAGOSTE
Alexandru OLAH
Mihai MACIUCA
Amedeo CASALE
Dragos DICULESCU
Nandor KUTI
Kristopher Jameil RICHARD
Cristian COTOARA
Rolland TOROK
Bogdan POPA
Andrei CALENIC
George BLAJ-VOINESCU
Tudor GHEORGHE
Bogdan TIBIRNA

Staff-ul tehnic al nationalei tricolore este format din antrenorul principal Michael Gorke, tehnician recomandat de mentorul tehnic FRB Pini Gershon, si care va fi asistat de Alin Saftel si Vlad Pora (antrenori secunzi), precum si de Georgian Paun (antrenor cu pregatirea fizica). Din staff mai fac parte Iulian Samoila (kinetoterapeut) si Zoltan Safar (team-manager din partea FRB).

Vulturii se vor antrena pina in data de 9 iulie in Arena FRB, dupa care in data de 10 iulie vor juca la Botevrgrad un amical cu nationala similara a Bulgariei. Conform programului, tricolorii revin in Arena FRB pina in data de 18 iulie, urmand sa plece spre Albania pentru primul meci oficial din Grupa I. Dar iata si programul meciurilor din Grupa I, cu mentiunea ca invingatoarea din aceasta serie va accede pe tabloul principal al celor 32 de participante in FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers:

Albania – Romania (19 iulie, ora 21:30)
Romania – Slovacia (22 iulie, ora 18:30)
Romania – Albania (29 iulie, ora 18:30)
Slovacia – Romania (02 august, 19:00)

Meciurile nationalei de seniori de pe teren propriu vor fi gazduite de Pitesti Arena, ambele partide fiind programate sa inceapa de la ora 18:30 si sa fie transmise de DIGI SPORT. Biletele pentru meciurile nationalei pot fi achizitionate de la Pitesti Arena dar si din mediul online.

Parteneri