Foto

Vulturii se confrunta cu Albania in campania de calificare la FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers

Reprezentativa masculina de seniori a Romaniei reintra in focurile competitiei continentale, urmand sa evolueze incepand de miercuri seara, 19 iulie, in cadrul ultimei ferestre de pre-calificari europene pentru grupele principale din FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers. Cu o noua conducere tehnica, Vulturii s-au pregatit in ultimele zile in Arena FRB sub bagheta antrenorului principal Michael Gorke iar in aceasta dimineata au plecat spre localitatea albaneza Durras, unde vor juca miercuri seara, de la ora 21:30, impotriva selectionatei similare a Albaniei. Conform programului FIBA, Romania evolueaza intr-o serie de pre-calificari din care mai fac parte Albania si Slovacia iar castigatoarea Grupei I va accede direct pe tabloul principal al FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers. Meciurile nationalei tricolore de seniori de pe teren propriu vor fi gazduite de Pitesti Arena, in 22 iulie cu Slovacia si in 29 iulie cu Albania, ambele partide fiind programate sa inceapa de la ora 18:30 si sa fie transmise de DIGI SPORT si PRIMA SPORT.

Componentii nationalei de seniori a Romaniei revin in campania continentala de pre-calificare pentru tabloul principal al FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers, urmand sa evolueze in fereastra FIBA programata pentru urmatoarele doua saptamani impotriva nationalelor Albaniei si Slovaciei. Trecand peste o serie intreaga de accidentari si de probleme medicale, cumulate cu faptul ca in mai putin de o saptamana nationala masculina universitara a Romaniei din care fac parte mai multi tricolori de top, in frunte cu Emanuel Cate, va pleca spre China, unde va evolua la Jocurile Mondiale Universitare 2023, Vulturii intra in ultima campanie de accedere in grupele FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers cu un efectiv diminuat, astfel ca antrenorul principal Michael Gorke va putea conta pentru meciul din Albania pe urmatorul lot de 12 sportivi:

Mirel DRAGOSTE
Alexandru OLAH
Mihai MACIUCA
Amedeo CASALE
Dragos DICULESCU
Nandor KUTI
Kristopher Jameil RICHARD
Cristian COTOARA
Rolland TOROK
Bogdan POPA
Tudor GHEORGHE
Bogdan TIBIRNA

In delegatia Romaniei care a plecat spre localitatea albaneza Durras se regasesc si componentii staff-ul tehnic condus de antrenorul principal Michael Gorke, tehnician recomandat de mentorul tehnic FRB Pini Gershon, urmatorii: Vlad Pora (antrenor secund), Georgian Paun (antrenor cu pregatirea fizica), Iulian Samoila (kinetoterapeut) si Zoltan Safar (team-manager din partea FRB). Totodata, alaturi de Vulturi vor mai fi prezenti in Albania si presedintele FRB Carmen Tocala, precum si managerul general FRB Catalin Burlacu.


Dar iata si programul meciurilor din Grupa I, cu mentiunea ca invingatoarea din aceasta serie va accede pe tabloul principal al celor 32 de participante in grupele FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers:

Albania – Romania (19 iulie, ora 21:30)
Romania – Slovacia (22 iulie, ora 18:30)
Romania – Albania (29 iulie, ora 18:30)
Slovacia – Romania (02 august, 19:00)

Dupa primul meci oficial din Albania, nationala Romaniei va reveni in tara in seara zilei de 20 iulie si va incepe pregatirile in Pitesti Arena pentru urmatoarele doua partide de pe teren propriu. Cele doua meciuri din 22 si 29 iulie vor fi gazduite de Pitesti Arena si sunt programate sa inceapa de la ora 18:30, atat confruntarea cu Slovacia, cat si cea cu Albania, urmand sa fie transmise in direct de DIGI SPORT si PRIMA SPORT. Pentru ambele meciuri din Pitesti Arena, suporterii baschetului romanesc si nu numai isi pot achizitiona bilete direct de la Pitesti Arena, dar si din mediul online de pe platforma biletesmart.ro.

Parteneri