Foto

Vulturii se confrunta cu Slovacia si Albania pentru calificarea in FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei va evolua in aceasta vara in cadrul celei de-a treia faze a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers, Vulturii urmand sa joace in Grupa I impotriva selectionatelor similare ale Slovaciei si Albaniei, conform tragerii la sorti care a fost coordonata astazi, la Mies, de reprezentantul FIBA-Europe, Ljubomir Mandic. Meciurile Vulturilor vor fi programate, in perioada 19 iulie - 05 august 2023, iar castigatoarea Grupei I va accede in FIBA Eurobasket 2025 Quaifiers Round.


Astazi, la Mies, in prezenta coordonatorului competitiilor FIBA-Europe, Ljubomir Mandic, a avut loc tragerea la sorti a grupelor din cadrul cele de-a treia faze a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers, cu 12 nationale la start, printre care se afla si Romania. Cele 12 nationale au fost impartite in patru grupe de cate trei echipe, iar nationalele Croatiei, Elvetiei, Romaniei si Bulgariei au fost considerate capi de serie. In urma tragerii la sorti, Vulturii au intrat in Grupa I, urmand sa evolueze impotriva selectionatelor similare ale Slovaciei si Albaniei.
Iata tabloul complet al tragerii la sorti:

Grupa G - Croatia, Luxemburg, Irlanda
Grupa H - Elvetia, Danemarca, Kosovo
Grupa I - Romania, Slovacia, Albania
Grupa J - Bulgaria, Austria, Norvegia

Ljubomir Mandic a precizat ca meciurile se vor disputa dupa sistemul tur-retur, in perioada 19 iulie - 5 august 2023, iar invingatoarele celor patru serii vor accede in FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers Round.

Parteneri