Foto

Vulturii se pregatesc la Ploiesti pentru disputele cu Portugalia si Bulgaria din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei revine in focurile intrecerilor internationale, Vulturii urmand sa dispute primele meciuri din cadrul Grupei F din faza secunda a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. Nationala pregatita de selectionerul Dragan Petricevic va juca, in data de 25 august, cu incepere de la ora 19:00, in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, impotriva selectionatei similare a Portugaliei, iar in data de 28 august va evolua la Samokov, in compania reprezentativei Bulgariei. Meciul Romania  - Portugalia va fi transmis in direct de Digi Sport si Prima Sport.

Nationala masculina a Romania revine oficial in finalul lunii august pe scena continentala pentru o noua campanie in cadrul FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers, Vulturii pregatiti de selectionerul Dragan Petricevic urmand sa evolueze in faza secunda, in Grupa F, impotriva selectionatelor similare ale Portugaliei, Bulgariei si Cipru.

Pentru aceasta noua actiune internationala, in vederea unei pregatiri optime a celor doua meciuri oficiale din prima fereastra, programate sa se dispute in 25 si 28 august 2022, selectionerul Dragan Petricevic a convocat un lot format din urmatorii sportivi:
Emanuel CATE, Radu VIRNA, Tudor GHEORGHE, Lucas TOHATAN, Marcu BADIU, Patrick RICHARD II, Bogdan NICOLESCU, David VIDA, Nandor KUTI, Rolland TOROK, Stefan GRASU, Bogdan TIBIRNA, Alexandru OLAH, Dragos DICULESCU, Luca VASILE si Mihai MACIUCA.
Staff-ul tehnic tricolor pentru meciurile cu Portugalia si Bulgaria este format din: Dragan Petricevic (principal), Dan Ioan si Marius Bulancea (secunzi), Adrian Filovici (pregatire fizica), dr. Vasile Osan, Costin Ungurenci, Andrei Diaconu, Marius Toma (team-manager) si Constantin Ioan (antrenor coordonator FRB).
Din lotul convocat, selectionerul Dragan Petricevic va anunta, miercuri seara, numele celor 12 sportivi care vor reprezenta Romania in partida inaugurala, acestia urmand sa fie validati de FIBA la sedinta tehnica premergatoare jocului cu Portugalia.

Acces gratuit pentru public la meciul Romania - Portugalia din 25.08.2022

Dupa obisnuita vizita medicala la INMS din Capitala si o scurta pregatire urmata de doua meciuri de verificare sustinute in Israel, nationala Romaniei a revenit din finalul saptamanii trecute la Ploiesti si isi continua antreamentele zilnice in Sala Sporturilor Olimpia, arena care va gazdui meciul inaugural cu Portugalia din aceasta noua campanie de precalificare europeana. In pofida unor probleme medicale care dau batai de cap staff-ului tricolor, Vulturii se antreneaza la intensitate maxima in arena prahoveana iar selectionerul Dragan Petricevic spera ca la ora jocului cu Portugalia sa prezinte un lot format din cei mai in forma sportivi romani. Totodata, se bazeaza si pe prezenta unui public cat mai numeros, care sa fie din nou alaturi de Vulturi si in aceasta campanie, asa cum a facut-o si in precedenta ”fereastra” din februarie 2022, cand a fost ”al saselea jucator al nationalei” in disputa cu Albania. Accesul publicului la meciul Romania - Portugalia este gratuit.
Conform programului stabilit de FIBA, in data de 25 august, cu incepere de la ora 19:00, Vulturii vor primi replica selectionatei Portugaliei in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, partida urmand sa fie transmisa in direct de Digi Sport si preluata de Prima Sport. Va urma o scurta refacere de o zi, dupa care nationala Romaniei va pleca spre Samokov, localitate care va gazdui cel de-al doilea meci din Grupa F impotriva selectionatei similare a Bulgariei, in data de 28 august, tot de la ora 19:00.

Acreditari media pentru meciul Romania  - Portugalia

Federatia Romana de Baschet anunta pe aceasta cale ca accesul reprezentantilor mass-media la meciul Romania – Portugalia, din data de 25.08.2022, ora 19:00, se va face in baza acreditarilor eliberate de FRB cu avizul FIBA. In acest context, rugam reprezentantii institutiilor de presa interesate sa trimita solicitari pentru eliberarea acreditarilor de presa pe adresa de mail tiberiu.rist@frbaschet.ro pana cel mai tarziu in data de 24.08.2022.
Accesul jurnalistilor si fotografilor la meciul Romania – Portugalia, eveniment gazduit de Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, se va face in baza acreditarilor eliberate de catre FRB si avizate de FIBA. De asemenea, la intrarea in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti reprezentantii media acreditati trebuie sa prezinte un act de identitate/legitimatia de presa. Pe intreaga durata a evenimentului, reprezentantii mass-media acreditati trebuie sa respecte toate masurile de prevenire a raspandirii virusului SARS-CoV2.
Mentionam ca meciul va fi transmis in direct de Digi Sport, astfel ca pe intreaga durata a meciului nu este permisa folosirea camerelor TV de la alte institutii de presa.
Imediat dupa partida, va fi organizata o conferinta de presa cu reprezentantii nationalelor Romaniei si Portugaliei (cate un sportiv reprezentativ si antrenorul principal).

Parteneri