Foto

Vulturii se pregatesc la Timisoara pentru meciurile cu Luxemburg si Albania

Reprezentativa masculina a Romaniei revine in focurile primei faze din FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, Vulturii pregatiti de antrenorul Dragan Petricevic urmand sa joace in ultima fereastra internationala, in cadrul ultimelor meciuri din Grupa B, impotriva selectionatelor Luxemburg, in data de 30 iunie, si Albaniei, in data de 3 iulie.

Pentru aceasta faza din campania continentala, in care Vulturii vizeaza prima pozitie din grupa B si implicit accederea in faza secunda a precalificarilor pentru turneul final european din 2025, selectionerul Dragan Petricevic va miza pe un grup format din 14 sportivi, cantonamentul de pregatire incepand deja in municipiul Timisoara, gazda partidei oficiale cu Luxemburg.

In vederea meciurilor cu Luxemburg si Albania, staff-ul tehnic tricolor mizeaza la antrenamentele de pregatire pe urmatorii sportivi, care au fost convocati la aceasta actiune si inregistrati pe lista de eligibilitate FIBA:
EMANUEL CATE - UCAM Murcia (Spania)
TUDOR GHEORGHE - FC Arges Pitesti
LUCAS TOHATAN - BC CSU Sibiu
MARCU BADIU - CSO Voluntari
PATRICK RICHARD - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
LUCA VASILE - Rapid Bucuresti
BOGDAN NICOLESCU - CSM CSU Oradea
MIHAI MACIUCA - FC Arges Pitesti
DAVID VIDA - CSO Voluntari
NANDOR KUTI – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
ROLLAND TOROK - CSO Voluntari
BOGDAN POPA – CSM Baschet Petrolul Ploiesti
RARES UTA - BC CSU Sibiu
ALEXANDRU OLAH - SCM OHMA Timisoara
* Convocat pentru aceasta fereastra, DRAGOS DICULESCU - Lanstede Hammers Zwolle (Tarile de Jos) nu va putea fi prezent din pacate alaturi de colegi din cauza unor serioase probleme medicale.

Asa cum am mai anuntat, staff-ul tehnic al nationalei Romaniei a suferit unele modificari, astfel ca pentru ultima fereastra din cadrul FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers pe banca tehnica a Vulturilor vor fi prezenti:

Dragan PETRICEVIC – antrenor principal
Dan IOAN – antrenor secund
Nenad MARKOVIC – antrenor secund
Marius BULANCEA – antrenor secund
Cezar BARAGAU – antrenor pregatire fizica
Rudi IVANOIU – maseur
Gabriel MOGOS – doctor
Constantin IOAN – antrenor coordonator FRB
Marius TOMA – team-manager

Conform programului competitional, nationala masculina a Romaniei va evolua impotriva selectionatei similare a Luxemburg in Sala Sporturilor ”Constantin Jude” din municipiul Timisoara, in data de 30 iunie, cu incepere de la ora 19:00, accesul publicului fiind gratuit. Intalnirea de la Timisoara va fi transmisa in direct pe DIGI SPORT si PRIMA SPORT.

Actiunea din Banat este organizata de Federatia Romana de Baschet cu sprijinul Ministerului Sportului si al Primariei Municipiului Timisoara, precum si cu ajutorul sponsorilor si partenerilor Banca Transilvania, Superbet, OHMA, Linksoft, Bilbor - Izvoarele Calimani.

Dupa meciul cu Luxemburg, Vulturii vor pleca in data de 2 iulie spre Durres, gazda meciului cu Albania, care este programat sa se dispute in data de 3 iulie 2022.
Inaintea ultimelor doua partide din Grupa B, Romania se afla pe prima pozitie in clasament, cu doua victorii din tot atatea meciuri disputate, si vizeaza noi victorii pentru a-si mentine pozitia de lider al seriei si implicit pentru a obtine calificarea in faza secunda din FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers.

Rezultate, statistici si clasamente din actuala campanie continentala - AICI

Parteneri