Foto

Vulturii trec de Luxemburg in meciul de debut din cadrul FIBA U20 European Championship, Tbilisi 2022

Reprezentativa de tineret a Romaniei a debutat cu dreptul in Grupa A din cadrul FIBA U20 European Championship, Division B, de la Tbilisi, dupa ce Vulturii pregatiti de antrenorul Florin Nini au reusit, astazi, sa treaca de selectionata similara a Luxemburg, cu scorul de 83-67 (21-17, 11-19, 32-15, 19-16). Duminica, de la ora 20:15, nationala noastra se va confrunta cu Islanda. Toate meciurile de la Tbilisi sunt transmise in direct de FIBA TV.


Palatul Olimpic al Sporturilor din Tbilisi a gazduit, astazi, primul meci oficial al Vulturilor din cadrul intrecerilor continentale care sunt gazduite de capitala Georgiei, nationala de tineret a Romaniei primind replica selectionatei similare a Luxemburg. Dupa ce in prima runda din Grupa A au avut ”liber”, astazi, baschetbalistii pregatiti de Florin Nini au intrat sub lumina reflectoarelor de pe scena europeana si au dat ochi cu o echipa care a debutat de vineri, Luxemburg fiind depasita categoric de reprezentativa Tarilor de Jos, cu scorul de 42-92.

Dornici sa sparga repede gheata la actuala editie continentala, tinerii nostri baschetbalisti au scapat de tracul de debut si dupa un start neconvingator, scor 4-7 in min. 2, au preluat initiativa si au pus stapanire pe joc, preluand conducerea pe tabela si incercand sa se distanteze pana la finalul primul sfert, scorul consemnat dupa primele zece minute fiind de 21-17. Adversarii au cautat din rasputeri sa ramana in joc si sa ridice probleme defensivei noastre iar erorile individuale si unele solutii nu tocmai fericite alese de tricolori in ofensiva au facut ca scorul la pauza sa fie defavorabil Romaniei, 32-36.
La reluare, nationala noastra schimba vitezele si macazul tactic si declanseaza un tavalug ofensiv care se concretizeaza clar si pe tabela, astfel ca finalul celui de-al treilea sfert se incheie cu scorul de 64-51 in favoarea Romaniei. Cu Dorneanu, Grasu, Vescan si Colceag in forma si greu de oprit, Romania continua sa-si domine adversarul si incheie victorioasa prima partida de la Tbilisi, fluierul final inghetand tabela la scorul de 83-67.

Statistica meciului cu Luxemburg – AICI

Conform programului competitional, duminica, de la ora 20:15, Romania se va confrunta cu nationala Islandei, echipa care in runda inaugurala a fost la un pas de o mare surpriza, cedand in fata reprezentativei Estoniei, cu scorul de 83-85. Luni este programata o zi de pauza iar marti, de la ora 15:45, Vulturii vor da ochi cu Estonia, iar miercuri, de la ora 13:30, se vo intalni cu puternica selectionata a Tarilor de Jos.
Toate meciurile de la Tbilisi sunt transmise in direct de FIBA TV.
Rezultate, statistici, intregsitrari ale meciurilor si alte informatii se gasesc pe site-ul oficial al intrecerilor europene - AICI

Parteneri