Foto

Vulturii vor juca in faza a treia din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers

Nationala masculina a Romaniei mai are de disputat inca un meci in cadrul fazei secunde a Grupei F din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers, Vulturii urmand sa se confrunte, duminica, de la ora 16:30, in Pitesti Arena, cu selectionata similara a Ciprului. Conform sistemului competitional al FIBA, in urma rezultatelor inregistrate joi seara, nationala pregatita de Dragan Petricevic va intra in cadrul celei de-a treia faze din pre-calificarile continentale alaturi de alte 11 reprezentative nationale, urmand sa se lupte in continuare in aceasta vara pentru obtinerea unei vize in FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers.

 

Reprezentativa masculina a Romaniei va continua cursa de calificare la turneul final continental, Vulturii urmand sa evolueze in cea de-a treia faza a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. In urma rezultatelor inregistrate joi seara, corelate cu sistemul competitional anuntat de FIBA, din cadrul Grupei F vor accede direct in faza superioara FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers doar echipa situata pe locul 1 in aceasta serie, precum si nationala Cipru, in calitate de co-organizator al turneului final European din 2025. In aceste conditii, chiar daca mai sunt de disputat meciurile din ultima etapa a fazei secunde, Romania urmand sa intalneasca Cipru, duminica, de la ora 16:30, in Pitesti Arena, iar Bulgaria sa primeasca replica Portugaliei, intr-o partida care va decide suprematia seriei, Vulturii mai au sperante de calificare in faza superioara.

Astfel, conform sistemului competitional comunicat de FIBA, dupa incheierea fazei secunde de precalificare urmeaza o a treia faza, din care vor face parte cele opt echipe situate pe locurile 2, 3 si 4 in grupele actualei faze, printre care se numara si Romania, precum si patru echipe nationale din prima faza. In aceste conditii, cele 12 echipe vor fi distribuite in patru grupe de cate 3 echipe, tragerea la sorti urmand sa fie realizata in aceasta primavera. In aceste grupe se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare, tur si retur, dupa urmatorul calendar de meciuri: 19 iulie, 22 iulie, 26 iulie, 29 iulie, 2 august, 5 august. Conform FIBA, invingatarele acestor patru grupe avanseaza in FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers.

Reamintim ca inaintea ultimei runde din faza secunda a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers, clasamentul Grupei F este urmatorul:

1. Portugalia – 10 puncte

2. Bulgaria – 9 puncte

3. Romania – 6 puncte

4. Cipru – 5 puncte

In meciul diputat la Nicosia, in tur, nationala Romaniei s-a impus in fata Cipru, cu scorul de 69-65.

Pentru ultimul meci cu Cipru programat sa se dispute la Pitesti Arena, duminica, cu incepere de la ora 16:30, fanii baschetului si nu numai, care doresc sa fie alaturi de Vulturi in confruntarea continentala isi pot achizitiona bilete de pe portalul online biletel.ro sau de la casa de bilete a arenei argesene.

FOTO - credit Eduard Stefanica

Parteneri