Foto

Vulturii vor lupta la vara in ultima campanie a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers

Duminica seara au avut loc ultimele partide din cadrul grupelor din faza secunda a precalificarilor europene, castigatoarele celor trei serii, Macedonia de Nord, Polonia si Portugalia, impreuna cu Cipru, in calitate de co-organizatoare a turneului final continental, avansand in faza superioara FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers. Celelalte reprezentative nationale, printre care se numara si Romania, vor continua in aceasta vara cursa spre turneul final continental intr-o ultima faza de precalificari, conform anuntului oficial al forului european. In cea de-a treia faza a precalificarilor, programata sa se dispute in perioada 19 iulie – 05 august 2023, vor intra 12 echipe nationale care nu au depasit primele faze, acestea urmand sa fie distribuite in urma unei trageri la sorti care va avea loc in aceasta primavara in patru grupe de cate trei echipe iar castigatoarele acestor serii vor fi ultimele care vor completa tabloul din FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers.



Reprezentativa nationala masculina a Romaniei a incheiat duminica faza secunda a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers cu o victorie impotriva selectionatei similare a Ciprului, scor 75-50, dar succesul din Pitesti Arena nu a modificat clasamentul Grupei F. Astfel, in urma ultimelor rezultate, Portugalia a castigat Grupa F si s-a calificat in faza superioara, in pofida faptului ca a pierdut disputa de la Botevgrad, in vreme ce Bulgaria si Romania vor continua lupta in aceasta vara pentru calificarea in faza superioara.

Conform FIBA, in urma rezultatelor din faza secunda, nationalele Macedoniei de Nord, Poloniei si Portugaliei, in calitate de castigatoare ale seriilor D, E si F, impreuna cu Cipru, in calitate de co-organizatoare a turneului final continental, au avansat in FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers, in vreme ce restul echipelor vor intra in cea de-a treia faza a precalificarilor.
Mai exact, cele patru echipe care nu au trecut de prima faza, respectiv Irlanda, Luxemburg, Albania si Kosovo, impreuna cu alte opt nationale care nu s-au calificat din faza secunda, respectiv Slovacia, Norvegia, Danemarca, Croatia, Elvetia, Austria, Bulgaria si Romania, vor juca in aceasta vara intr-o ultima campanie de precalificari.

Cea de-a treia faza a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers este programata sa se dispute in perioada 19 iulie – 05 august 2023, cele 12 echipe nationale urmand sa fie distribuite in urma unei trageri la sorti care va avea loc in aceasta primavara in patru grupe de cate trei echipe. Dupa disputarea meciurilor din aceste grupe, dupa sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur, castigatoarele celor patru serii vor fi ultimele echipe care vor completa tabloul final din FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers.

Toate rezultatele, statisticile si clasamentele din faza secunda a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers pot fi consultate AICI

Parteneri