Foto

Ziua Copiilor Sportivi la Stadionul Arcul de Triumf

Joi, 1 iunie, între orele 10:00 și 16:00, Ministerul Sportului organizează “Ziua Copiilor Sportivi” la Stadionul din cadrul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf”, un eveniment dedicat copiilor iubitori de sport și de mișcare în aer liber. Acesta va marca Ziua Internațională a Copilului și va fi organizat sub forma unui eveniment multisportiv deschis publicului larg.


Obiectivele evenimentului vizează promovarea unui stil de viață echilibrat și sănătos, inițierea copiilor în diverse discipline sportive, sprijinirea și motivarea noilor practicanți, prin crearea unei comunități diversificate de tineri sportivi și promovarea municipiului București pe plan sportiv.
“Ziua Copiilor Sportivi” la Stadionul „Arcul de Triumf” este un eveniment care capătă deja tradiție. Avem din nou porțile deschise pentru copii, în dorința de a le oferi un cadru de petrecere activă și distractivă a zilei lor. Federațiile naționale sunt alături de noi și anul acesta, cu ateliere sportive variate și dinamice, care le vor oferi celor mici posibilitatea de a încerca 12 sporturi diferite. Sperăm ca mișcarea să fie o obișnuință a vieții lor, iar sportul să le devină prieten. Vor avea parte de experiențe de neuitat, așa că îi invit ca joi, de ziua lor, să vină la Arcul de Triumf! (Eduard Novak – Ministrul Sportului)

“Ziua Copiilor Sportivi” va fi organizat sub forma unor ateliere demonstrative, cu antrenamente susținute de sportivi legitimați, sub îndrumarea antrenorilor de specialitate. La atelierele organizate - baschet, gimnastică, rugby, tenis, scrimă, fotbal-tenis, tenis de masă, lupte, arte marțiale, judo, kempo, box, volei, oină și tenis de câmp - vor asista și participa copiii din public, ei fiind principalii beneficiari ai evenimentului. Organizatorii doresc să le ofere acestora o experiență plăcută și distractivă, care să contribuie, în același timp, la dezvoltarea lor armonioasă. În acest scop, micuții vor fi invitați să se alăture unor jocuri și activități derivate din demonstrațiile susținute de sportivi și să își demonstreze pasiunea prin ștampilarea unui “pașaport” pe care vor obține vize de participare în cadrul tuturor atelierelor la care se vor înscrie. La final, participarea activă la cel puțin cinci dintre ateliere vizitate va fi recompensată cu premii de încurajare.
Suplimentar, vor fi oferite publicului momente inedite – demonstrații cu câini - susținute de Jandarmeria Română, precum și exerciții de încălzire în coordonarea antrenorilor de la World Class România.

Evenimentul se va desfășura cu participarea a 11 federații sportive - Federația Română de Gimnastică, Federația Română de Rugby, Federația Română de Baschet, Federația Română de Scrimă, Federația Română de Tenis de Masă, Federația Română de Fotbal – Tenis, Federația Română de Arte Marțiale, Federația Română de Kempo, Federația Română de Box, Federația Română de Volei și Federația Română de Oină, alături de de A.S. ARC PRO TENIS - în parteneriat cu cu Complexul Sportiv Național “Arcul de Triumf”. Invitați speciali: Jandarmeria Română și World Class România.
Evenimentul se va bucura de prezența a numeroși ambasadori ai sportului - sportivi cu performanțe de excepție în disciplinele reprezentate prin ateliere în cadrul manifestării – care vor împărtăși din secretele reușitei lor, pentru a încuraja copiii să practice sportul, vor face fotografii cu aceștia, vor oferi autografe și mici demonstrații de virtuozitate.

Printre vedetele lumii sportului prezente la eveniment, alături de singurul campion paralimpic al României, Eduard Novak, ministru al sportului, vor fi prezenți:
•    Gherghel Anamaria, Rizescu Ana Maria/Chiar Florina - multipli campioni europeni și mondiali fotbal-tenis
•    Roxana Bacșiș – câștigătoarea Cupei CEV Challenge Cup în 2016, prima din istoria voleiului feminin românesc și cea mai bună realizatoare a competiției. Vicecampioană Europeană și Balcanică la volei pe zăpadă 2023. Triplă campioană națională.
•    Andrei Căpuşan (baschet) - 1st Team All Patriot League NCAA Division 1, USA, multiplu campion national, component la Lotului National de Baschet Seniori timp de peste 15 ani
•    Bianca Mei-Rosu (tenis de masă) - multiplă campioană europeană de juniori U15 și campioană europeană la tineret U21, medaliată la Campionatele Mondiale de Juniori U15
•    Teglas Andreea (tenis de masa) - medaliată la Campionatele Europene și Mondiale de juniori U19
•    Andreea Jifcu (tenis de masă) - campioană europeană cu echipa la juniori U15
•    Amatto Zaharia (multiplu campion mondial, presedintele FR Kempo)
•    Sanda Zaharia (multiplă campioană mondială, prima campioană mondială din istoria Kempo-ului feminin din România)
•    Yani Zaharia (campion mondial MMA)
•    Mirel Dragan (multiplu campion mondial)
•    Yamato Zaharia (campion mondial MMA)
•    Amalia Covaliu, Alexandra Mitrus și Anastasia Fusea (Scrimă) - Campioane Europene Cadeti 2023, Sabie. Amalia Covaliu este și vicecampioană europeană la cadeți individual, iar Anastasia Fusea este medaliată cu bronz, în 2023. Alexandra Mitrus este și vicecampioană europeană la cadeți în 2022 cu echipa
•    Anca Todoni - componenta echipei Romaniei de Billie Jean King Cup
•    Andrei Muntean - Aur (inele) și argint (paralele) la Jocurile Olimpice de Tineret, Singapore, 2010.
Pentru atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus, ne dorim atragerea unui număr cât mai mare de participanți. Accesul este liber, fiind condiționat exclusiv de respectarea regulamentului de participare, care se regăsește pe pagina web a Ministerului Sportului: https://sport.gov.ro/noutati/ziua-copiilor-sportivi-la-stadionul-arcul-de-triumf/ .
PROGRAM EVENIMENT
•    10:00 - Deschidere acces pentru public, debut ateliere sportive
•    11:00 – 11:30 - Deschidere oficială și discurs al ministrului Sportului, Eduard Novak, cu participare presă
•    10:00 -16:00 - Activități sub formă de ateliere, în zonele dedicate sporturilor
•    15:30 – Anunț privind apropierea orei de încheiere
•    16:00 - Final eveniment și închidere zonă.

Vă așteptăm pe 1 iunie la Stadionul “Arcul de Triumf”!

Parteneri