Foto

Comunicat

Federatia Romana de Baschet isi exprima ingrijorarea fata de numarul tot mai mare de cazuri de Covid-19 inregistrate zilnic in Romania, dar si deplina compasiune pentru persoanele bolnave si familiile acestora, care pot trece prin situatii dramatice sau chiar tragice.

Experienta din 2020, cand toate competitiile sportive au fost sistate, este una pe care nimeni nu si-o mai doreste. Sportul si intrecerile sportive trebuie sa se constituie intr-o sarbatoare a vietii, entuziasmului, pasiunii.

Indiferent de categoria de varsta a participantilor la competitii, preventia sanitara este aspectul primordial care trebuie luat in considerare in aceasta perioada.

Ne dorim cu totii ca baschetul sa continue sa se joace si, de aceea, Federatia Romana de Baschet incurajeaza toti participantii la actiunile sportive (jucatori, antrenori, arbitri, oficiali) sa intreprinda tot ce este posibil si necesar pentru prevenirea raspandirii coronavirusului, chiar daca aceste masuri nu sunt stipulate ca obligatorii in regulamente: testare periodica, inainte de antrenamente si competitii, vaccinare (acolo unde nu exista contraindicatii medicale), purtatul mastii de protectie in timpul activitatilor extrasportive, reguli sporite de igiena.

Multa sanatate!

Parteneri