Foto

Dan Fleseriu: Trebuie sa ne mentinem in elita europeana

In urma tragerii la sorti a grupelor din cadrul Campionatului European U20 de baschet feminin – Divizia A, eveniment care s-a derulat sambata, 15.01.2011, in impozanta sala de sedinte a Primariei orasului Cracovia, reprezentativa tricolora pregatita de antrenorul Dan Fleseriu va face parte din Grupa B, alaturi de nationalele similare ale Turciei, Rusiei si Lituaniei. Dupa ce a aflat componenta grupei din care face parte si echipa noastra, antrenorul Dan Fleseriu a vorbit in exclusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet despre sansele tricolore la turneul final european din luna iulie, competitie care va fi gazduita de Novi Sad (Serbia).
 
Am picat cu Turcia, Rusia si Lituania. Cum vi se pare aceasta grupa?
Este o grupa foarte grea. Stiu foarte bine adversarele pe care le vom intalni. Din pacate, anul trecut Lituania ne-a invins la 40 de puncte, iar cu nationala U20 a Rusiei am jucat un meci de pregatire in Turcia cu fetele noastre de la U18. Ulterior, rusoaicele au devenit campioane europene...
 
Avem sanse la Campionatul European de la Novi Sad?
Important este ce ne propunem. Daca vrem sa fim in primele echipe, va fi foarte greu pentru ca avem o generatie cu un an mai tanara decat restul adversarelor, asa ca trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant!  Trebuie sa ne mentinem in Divizia A! Personal, as vrea sa fim in primele opt echipe, dar este foarte, foarte greu. Vom pregati foarte bine jocurile si avem sanse egale, dar rezultatele adversarelor noastre ne obliga sa fim rezervati.
 
Este o presiune in plus pe dumneavoastra dupa rezultatul de la Timisoara (n.n. - Romania a castigat Campionatul European Global Vision U18 – Divizia B de la Timisoara, cu Dan Fleseriu si Stefani Bors pe banca tehnica)  si dupa premiul  obtinut la Gala Baschetului Romanesc 2010, “Cel mai bun antrenor din baschetul feminin”?
Nu este o presiune pentru mine. Adevarul este ca depinde foarte putin de mine. La fel a fost si la Timisoara. Importante sunte fetele. De ele depinde totul. Conteaza foarte mult cum joaca la echipele de club, cum se pregatesc acolo, cate minute prind pe meci... Legat de premii... nu prea imi place sa privesc in trecut! Este un premiu care ma onoreaza si mi-as dori sa nu fie prima si singura data cand il obtin.
 
Va multumim si multa bafta pe 2011!
 
Reamintim distributia celor 16 participante in grupele Campionatului European U20 – Divizia A (feminin) de la Novi Sad:
Grupa A: Polonia, Ucraina, Serbia, Germania
Grupa B: Turcia, Romania, Rusia, Lituania
Grupa C: Belarus, Italia, Franta, Olanda
Grupa D: Slovacia, Letonia, Spania, Marea Britanie

Parteneri