Foto

Florina Pascalau: "Imi doresc enorm sa joc din nou, cu nationala, la un Campionat European!"

La 30 de ani, Florina Pascalau este una dintre cele mai experimentate baschetbaliste ale Romaniei. Titulara incontestabila in nationala Romaniei, clujeanca evolueaza la cea mai puternica formatie din prima liga a Italiei, Cras Taranto, acolo unde s-a transferat in toamna, dupa cateva sezoane petrecute la Erg Priolo. Cu nationala de senioare a Romaniei a participat de doua ori la un turneu final al Campionatului European (Eurobasket Women), in 2001 si 2007. Acum, la inceput de 2012, cand echipa reprezentativa se pregateste pentru o noua campanie de calificare pentru Eurobasket, dar se afla si intr-o perioada de tranzitie intre generatii, Florina este mai decisa decat oricand sa ajunga cu lotul la un nou turneu final.
 
Florina, bun gasit! Cum te simti la Taranto?
Extraordinar! E o senzatie superba atunci cand castigi aproape tot timpul, cel putin in campionat. E o echipa serioasa, solida, profesionista. Mi-as fi dorit sa joc mai multe minute, dar asta este decizia antrenorului, iar eu nu comentez.

Cras a jucat si in Euroliga. Cum a fost?
O experienta unica. Chiar daca nu ne-am calificat mai departe, a fost ceva senzational. Sper sa traiesc astfel de moment si in sezonul viitor.

Care e principalul adversar din campionat?

Schio. Cu ele ne batem pentru primul loc inainte de play-off, insa cred cu tarie – tinand cont de forma in care suntem – ca nu ne pot depasi.

Urmeaza o noua “lunga vara fierbinte” cu echipa nationala. Va luptati cu Germania, Spania, Suedia si Bulgaria pentru doua locuri care duc la Eurobasket 2013, din Franta…
Nu stiu ce crede lumea, dar eu consider ca avem mari sanse de calificare in acest an! Benefic ar fi daca nivelul nostru ar mai creste putin. Aceasta crestere este perfect realizabila, valoare avem, totul este sa incercam sa schimbam cate putin din mentalitatea fiecareia dintre noi. Sper sa evoluam bine si sa ne indeplinim in sfarsit obiectivul. Imi doresc enorm sa joc din nou, cu nationala, la un Campionat European!

Personal, consideri ca mai trebuie sa lucrezi la unele aspect ale pregatirii tale?
Desigur. Eu cer in fiecare zi tot mai mult de la mine si din fiecare antrenament incerc sa invat cat mai mult. Cred ca mai am de muncit la recuperari si la faza defensiva. Cert este ca tot timpul trebuie sa lucrezi, sa incerci sa perfectionezi cate un aspect. Important este ca sunt sanatoasa. Astept sa jucam pentru Cupa Italiei, in martie, apoi sa ne concentram pe campionat, iar in vara, cu lotul, dupa cum am mai zis, sa reusim sa ne calificam la Europene!

Mult succes, Florina!
Multumesc mult si salutari tuturor iubitorilor baschetului din Romania!
 

Parteneri