Interviu cu Alan Walls, Directorul Tehnic al Summer Camp Performbaschet Brasov

Printre atelierele solicitante si stropii reci de ploaie, Alan Walls, Directorul Tehnic al Summer Camp Performbaschet Brasov, a acordat un inteviu site-ului Federatiei Romane de Baschet. Printre picaturi, si la propriu si la figurat, Alan ne-a marturisit ca pustii romani sunt foarte talentati, iar pe viitor va tine pumnii nationalelor de seniori ale Romaniei.


Felicitari pentru aceasta prima editie a “Summer Camp Performbaschet 2011”. Ce parere aveti despre acest proiect?
Cred ca este o idee foarte buna si reprezinta o buna oportunitate pentru tinerii jucatori romani. Sunt onorat ca sunt directorul tehnic al acestui camp si am venit cu toata placerea la Brasov.

Cum au fost primele zile de camp?
Intotdeauna prima zi este si cea mai grea. Toata lumea este noua si trebuie sa se obisnuiasca atat cu programul, cat si cu exercitiile. In rest totul a decurs normal, pentru ca avem aici un grup foarte bun de antrenori. Cu totii se implica enorm in munca pe care o depun si au un IQ baschetbalistic foarte ridicat.

Cum vi s-au parut pustii romani?
Au un potential imens! Sunt aici in tabara cativa jucatori foarte talentati, unii sunt incepatori, dar nu este nici o problema. Programul si exercitiile pe care le avem se adreseaza tuturor jucatorilor. Sunt lucruri de baza care le vor fi de ajutor pe tot parcursul carierei. Cu siguranta unii dintre ei vor reprezenta cu succes Romania peste patru-cinci ani.

Cate astfel de cantonamente ati recomanda sa organizam anual?
Minimum doua-trei, in diferite parti ale tarii. In Turcia organizam doua campuri la care participa aproximativ 700 de copii. Atata timp cat exista conditii foarte bune si o locatie potrivita recomand cat mai multe.

Ne-ati spus de antrenori ca se implica foarte mult. La ce nivel sunt ca pregatire?

Sunt antrenori tineri, fara o vasta experienta, dar care au calitati si care invata foarte rapid de la cei mai experimentati. Pentru mine cel mai important lucru este ca au o energie pozitiva fantastica! Atelierele sunt foarte solicitate, dar antrenorii vostri sunt foarte activi si acesta este un lucru foarte bun.

Ce va urma pentru dumneavoastra dupa tabara de la Brasov?
Inainte de a veni aici am fost trei saptamani in Turcia si dupa aceasta saptamana pe care o petrecem la Brasov, vom pleca in Palestina si in Israel pentru a tine un clinic pentru jucatori si pentru antrenori.

Un program foarte aglomerat cu multe deplasari. In medie, la cate campuri pe an mergeti?
Am organizat campuri in Hawaii, in Turcia si in toate colturile lumii. Dar sa stiti ca de asemenea merg la clinicuri unde invat de la alti antrenori. Si ca sa va raspund la intrebare, cred ca in medie participam la 20 de seminarii.

Daca ati face o comparatie intre alte campuri si acesta de la Brasov, care ar fi diferentele?
In Turcia se organizeaza astfel de cantonament de 17 ani si au traditie deja. Totul este foarte bine organizat, Kivanc Ayvalioglu (n.a. Directorul Summer Camp Performbaschet Brasov) face o treaba buna si stie totul cu ochii inchisi. Este un lucru foarte bun ca Federatia Romana de Baschet colaboreaza cu el si astfel va poate impartasi din cunostintele sale in organizarea acestor campuri. In rest, copiii sunt copii si sunt peste tot la fel, fie ca sunt in Statele Unite, in Turcia sau in Romania. Rad, glumesc, au potential.

La final o intrebare dificila. Dupa aceasta experienta traita in Romania, veti deveni un suporter al nationalelor Romaniei?
Da! Cu siguranta voi tine pumnii si Turciei si Romaniei. La voi ma simt ca acasa!


Carte de vizita:
Nume: Alan Walls
Varsta: 36 de ani
S-a apucat de antrenorat in urma cu 17 ani si a trecut pe la mai multe echipe de colegiu, liceu si profesionisti.

Parteneri