Foto

Interviu cu Vlad Moldoveanu

Jucatorul echipei nationale de baschet a Romaniei si al echipei American University (NCAA – Patriot League), Vlad Moldoveanu, a acordat un interviu site-ului eurohopes.com, unul dintre cele mai cunoscute site-uri specializate in monitorizarea jucatorilor de perspectiva din Europa.
Va prezentam interviul mai jos, iar pentru varianta originala apasati aici.
 
Pe de alta parte, mentionam ca Vlad Moldoveanu a revenit, azi, in tara pentru a-si petrece vacanta alaturi de familie si prieteni, urmand ca de luna viitoare sa inceapa pregatirea cu reprezentativa tricolora pentru preliminariile CE.
 
 
“Am senzatia ca am niste lucruri nerezolvate de care trebuie sa ma ocup”
 
7 martie. Echipa American University (NCAA) a pierdut in semifinale impotriva echipei Lehigh (79-57). Extrema de forta Vlad Moldoveanu (2.06 cm, nascut in 1988) a fost liderul “Vulturilor” in acest sezon, cu 18.1 puncte (39% aruncari de trei puncte), 6.5 recuperari si 2.1 pase decisive. Dupa anul trecut, nu ne puteam imagina acest lucru. Vlad a evoluat pentru George Mason, dar avand un alt rol. Bosniacul Adnan Hodzic (nascut 1988) de la Lipscomp (NCAA) s-a declarat foarte devreme eligibil pentru draftul NBA. Moldoveanu a decis, insa, sa nu intre. Eurohopes l-a contactat pe roman.
 
Dupa doua sezoane la George Mason (NCAA), te-ai transferat la American University (NCAA). Care au fost motivele?
 
Am ales sa ma transfer de la George Mason deoarece am simtit ca nu era locul meu, timpul de joc a avut cu siguranta o contributie, dar deasemenea rolul meu in echipa a fost un factor important in decizia mea.
 
Ai fost unul dintre cele mai bune talente europene in NCAA in acest an. Spune-ne care este senzatia acum, la sfarsitul sezonului.

Consider ca am avut un sezon minunat, datorita faptului ca veneam dupa anul doi in care nu am jucat prea mult. Cred ca as fi putut realiza mai multe pentru ca mereu este loc pentru mai bine.  
Nu te-ai declarat eligibil pentru Draftul NBA. De ce ai hotarat asta?
M-am gandit si am hotarat ca este mai bine pentru mine sa raman in colegiu, sa devin absolvent si sa joc anul meu de senior. Imi da timp pentru a-mi imbunatati jocul si a deveni mai puternic. De asemenea faptul ca nu am castigat Conferinta m-a motivat sa ma intorc pentru ca am simtit ca am lasat niste lucruri nerezolvate de care trebuie sa ma ocup.
 
Nu multa lume poate sa rosteasca numele unui jucator roman. Poate Muresan a fost cel mai cunoscut. Cum se dezvolta baschetul in tara ta?
 
Federatia incearca sa dezvolte baschetul tot mai mult. Au fost jucatori de baschet romani buni de-a lungul istoriei, dar majoritatea isi aminteste de George (n.n. – Ghita Muresan) pentru ca a evoluat in NBA, care este nivelul cel mai inalt unde poate cineva sa joace.
 
Ce astepti de la urmatorul sezon?
Chiar acum ma gandesc la echipa nationala si cum sa ne calificam mai departe din grupa. Ma uit inainte cu speranta ca va fi un an bun si sa speram ca vom castiga Conferinta. Personal ma astept la mai mult de la mine si stiu ca va fi o presiune imensa pe umerii mei, dar imi place sa cred ca munca mea este apreciata si o privesc ca pe o provocare si nu neaparat ca pe o presiune.  Astept multe de la mine si de la colegi, fie ca este vorba de echipa nationala sau de cea de scoala.

Sursa: http://www.eurohopes.com/news/903/moldoveanu-to-eh-i-feel-that-i-have-so-unfinished-business-that-i-have-to-take-care-of/ 

Parteneri