Foto

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a cucerit trofeul LNBM, editia 2020-2021

Echipa masculina ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a impus in aceasta seara in fata rivalei CSM CSU Oradea, cu scorul de 86-67, si a reusit, astfel, sa inchida finala LNBM, cu scorul general de 3-2. In urma acestei victorii, gruparea pregatita de antrenorul principal Mihai Silvasan a cucerit trofeul LNBM si a intrat in posesia medaliilor de campioana nationala a editiei 2020-2021 iar Donatas Tarolis a fost declarat omul finalei si a primit distinctia de MVP.  

Cea mai mare sala de sport din Romania, BT Arena din Cluj-Napoca, a gazduit meciul decisiv din ultima faza a play-off-ului Ligii Nationale de Baschet Masculin, marile rivale U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea reusind sa-si adjudece cate doua victorii in primele patru partide disputate pana in aceasta seara in finala editiei 2020-2021. Rand pe rand, atat clujenii, cat si oradenii, au beneficiat atat de avantajul terenului propriu, dar mai ales de suportul oferit de suporterii care au revenit in tribune, si dupa 73-62 si 103-80 la Cluj a urmat 71-75 si 60-64 la Oradea iar finala a fost impinsa, astfel, in decisiv. 

In aceasta seara, in prezenta unei asistente numeroase, aproximativ 4000 de spectatori venind in tribune sa-si sustina favoritii si sa faca parca uitat un sezon plin de restrictii din cauza pandemiei Covid-19, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a pornit cu motoarele turate la maxim in meciul decisiv al finalei si s-a distantat la un incredibil 12-0, cu Tarolis si Stipanovic in prim plan. Antrenorul Cristian Achim riposteaza cu un timp de odihna si incearca sa-si scoata din corzi echipa iar Broussard sparge gheata si declanseaza o cursa nebuna de urmarire, oradenii reusind in finalul primului sfert sa mai reduca ecartul: scor 21-16. Jocul se echilibreaza si mai mult in cel de-al doilea sfert iar spectacolul din teren agita serios tribunele, atmosfera din BT Arena devenind incendiara dupa cateva reusite de la mare distanta care au facut ca scorul la pauza sa devina 38-35. La reluare, bazandu-se pe un atac in care Tarolis, Richard si Edwards s-au intrecut in reusite de la 3 puncte, gazdele se distanteaza pe tabela si finalul celui de-al treilea sfert consemneaza o diferenta aproape de neimaginat la debutul partidei: scor 66-46. In ultima parte a jocului oaspetii nu mai reusesc sa-si revina din corzi iar gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan reuseste sa inchida ultimul act al LNBM cu o victorie en-fanfare: scor final 86-67 (21-16, 17-19, 28-11, 20-21).

In urma victoriei obtinuta duminica seara, ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a intrat in posesia trofeului LNBM iar lituanianul Donatas Tarolis a fost declarat omul finalei si a primit distinctia de MVP.


Statisticile si rezultatele din LNBM – AICI

Tinand cont de acest ultim rezultat al sezonului, iata cum arata clasamentul final al LNBM, editia 2020-2021:

1. U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
2. CSM CSU Oradea
3. FC Arges Pitesti
4. CSO Voluntari
5. BC CSU Sibiu
6. SCM U Craiova
7. SCM Timisoara
8. CSM Galati
9. Dinamo Bucuresti
10. CSA Steaua Bucuresti
11. CSM 2007 Focsani
12. CSM Tg. Jiu
13. CSM VSKC Miercurea Ciuc
14. ABC Athletic Neptun Constanta   

FOTO - credit SANDOR MANASES

Parteneri